Denne bilen kjørte i 200 km/t på Lofast. Traff tunnelveggen og fløy 27 meter

Bilen ble totalvrak i ulykka i Sørdalstunnelen i Kvæfjord.

Bilen ble totalvrak i ulykka i Sørdalstunnelen i Kvæfjord. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mann (22) overlevde krasj i vill hastighet i Kvæfjord - nå er han tiltalt.

DEL

(NORDLYS:) Det var ei natt i juni i fjor at nødetatene rykket ut til ei alvorlig trafikkulykke i Sørdalstunnelen på E10 på Lofast.

Inne i tunnelen fant de en personbil som var fullstendig smadret, og en alvorlig skadet sjåfør i begynnelsen av 20-årene.

Les også: Bilen knust i krasj, sjåføren måtte skjæres løs 

Han ble fraktet med helikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med bruddskader i underarm og ribbein, og hudskader på beina. Der ble han værende i to og ei halv uke.

Tunnelen – som ligger på Lofast-forbindelsen – ble stengt i ni timer etter ulykka.

Vanvittig fart

Nå får ulykka også rettslig etterspill. Midt i november må den 22 år gamle sjåføren fra Vesterålen møte i Trondenes tingrett i Harstad, tiltalt for uaktsom kjøring og en ganske vanvittig fartsoverskridelse. Det skriver Nordlys.

Ifølge tiltalen kjørte han i 200 kilometer i timen i 80-sonen, og traff tunnelveggen med så høy fart at bilen fløy opp i lufta og traff tunneltaket 27 meter lenger bort.

Deretter skrapte bilen langs tunnelveggen på motsatt side i noen meter, før den igjen kom over i eget kjørefelt og ble stående på høykant oppetter tunnelveggen med fronten motsatt vei.

I tillegg til at bilen ble smadret, oppsto det også store materielle skader på tunnelen.

Beryktet strekning

Etter det Nordlys får opplyst av politiet i Svolvær så er Lofast en yndet strekning for råkjørere, hvor UP ofte har kontroller og jevnlig tar fartssyndere.

Les også: Så fort kjører vi gjennom tunnelene. Sjekk tallene! 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken