Gå til sidens hovedinnhold

Søren Fredrik (71) skriver skolehistorie

Artikkelen er over 1 år gammel

Søren Fredrik Voie er tidligere rektor ved Vest-Lofoten videregående skole på Leknes. Nå er han i gang med å skrive en bok om historien til de videregående skolene i Vestvågøy, og søker kommunen om tilskudd til utgivelsen.

I et brev til Vestvågøy kommune opplyser Søren Fredrik Voie fra Leknes at han er i gang med å skrive historien om de videregående skolene i Vestvågøy og Vest-Lofoten. Vest-Lofoten fordi både tidligere Vestvågøy videregående skole, og Statens fiskerifagskole, har hatt klasser og undervisning i ulike tidsperioder på Ramberg, Fredvang og Sørvågen, samt at Flakstad og Moskenes realskole er med i historien.

– Prosjektet/arbeidet er nå kommet så langt at manuskriptet er levert til forlaget, Orkana. Et viktig aspekt med historieskrivingen fra mitt ståsted har vært å belyse de prosesser og det arbeid som foregikk før Leknes statsrealskole, og senere Statens fiskerifagskole, som de eneste statlige institusjoner av sitt slag i hele Nordland, ble vedtatt opprettet i Vestvågøy, eller den gang Buksnes kommune. Hvordan var dette mulig?, skriver Voie.

Han opplyser at prosjektet omfatter historien hele tidsepoken fra oppstarten av Borge Arbeidsskole (Snekkerskolen på Alstad) i 1920 fram til realiseringen av Vest-Lofoten videregående skole med nybygg i 2019.

-Tror dette kan være rimelig interessant for flere med litt interesse for skoleutvikling, skolehistorie og betydning av utdanning i utviklingen av kommunen og regionen. Pristilbudet på redigering, trykking mv. fra Orkana Forlag er på kr 145 000. Skal denne historien kunne utgis i boform er det avhengig av finansiering, og jeg tillater meg derfor å søke Vestvågøy kommune om tilskudd, heter det i søknaden fra Voie.

Administrasjonen har sendt saken til Formannskapet som skal behandles søknaden i neste møte-

Kommentarer til denne saken