Frank er ny leder i Hålogaland fotballkrets

Frank Johnsen fra Laupstad er ny leder i styret i Hålogaland fotballkrets fra 10. februar 2018.

Frank Johnsen fra Laupstad er ny leder i styret i Hålogaland fotballkrets fra 10. februar 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På kretstinget i Svolvær i helga ble Frank Johnsen fra Laupstad valgt til ny leder i Hålogaland fotballkrets.

DEL

Johnsen tar over oppgaven etter Håvard Wallstad fra Sortland, som ba om å få slippe gjenvalg da han har skiftet jobb, og en situasjon endret seg som lot seg dårlig tilpasse til å ivareta lederoppgaven i fotballkretsen.

Frank Johnsen sier at han ble overtalt av valgkomiteen til å ta på seg lederoppgaven i styret for fotballkretsen for kommende periode.

Geografi

Johnsen sier at kretsens nye styre har flere utfordringer, blant annet å ivareta både Ofoten og Sør-Troms sine tarv spesielt. Dette fordi man i det nye styret kun har medlemmer fra Lofoten og Vesterålen, mens de to andre regionene ikke er representerte i det nye styret.

Rekruttering

– Vi har også en utfordring når det gjelder rekrutteringen til klubbene i Hålogaland. Unger som ønsker å spille fotball på klubbnivå er synkende, og vi får dermed for dårlig rekruttering på sikt til klubbnivået. Særlig er dette tilfelle for jentefotballen, sier Johnsen.

Han sier videre at også rekrutteringen på guttesiden er for dårlig.

Og alt dette skaper enda større utfordringer fordi man opplever at for mange unge spillere både av jenter og gutter forlater idretten for tidlig i karrieren.

Klubbene

– Vi må jobbe med dette og analysere årsakene, men det er klubbene selv som må løse utfordringene i det daglige, det kan ikke styret i kretsen gjøre. Men vi skal jobbe seriøst med dette i samråd med klubbene.

– Og vi må være ærlige på at dette vet vi ennå ikke årsakene til, så det vil styret ha i fokus.

SIL jenter

Men alt er ikke svart. Et lag som Svolvær sin jentegruppe jobber fint med fotballen, spesielt aldersgruppe 14 år, og Sil Jenter ble da også nominerte og fikk utdelt Steinar Molviks Minnepris for 2017 under kretstinget i Svolvær sist helg.

Fra venstre ses Truls Bjarttun, Trine Arntzen og Andrè Reiersen i SIL, og daglig leder Daniel Kvile i Hålogaland fotballkrets under utdelingen under kretstinget av Steinar Molviks Minnepris til SIL Jenter fotball i helga.

Fra venstre ses Truls Bjarttun, Trine Arntzen og Andrè Reiersen i SIL, og daglig leder Daniel Kvile i Hålogaland fotballkrets under utdelingen under kretstinget av Steinar Molviks Minnepris til SIL Jenter fotball i helga. Foto:

Seminar

Johnsen sier at det fredag ble arrangert et jenteseminar om fotball, og det var meget godt besøkt, og der fikk man innspill både fra gode forelesere og fra spillergruppen selv, noe den nyvalgte leder Frank Johnsen i Hålogaland fotballkrets er meget godt fornøyd med.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken