Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke legg dere siste døgnet!

I 2014 fikk Sortland VG-lista og gir et godt råd:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sortland greide i 2014 å få VG-lista til byen. Det har betydd mye mener Ken Rune Hansen som sto sentralt i arbeidet.

I 2014 kjempet Sortland for å få lagt VG-lista-konserten til byen. Det lyktes man med. Ken Rune Hansen var sentral i arbeidet for å VG-ista.

– Det ble en vanvittig oppslutning i hele Vesterålen rundt dette her, sier Hansen til Lofotposten.

– Kanskje det aller viktigste som skjedde med både Sortland og Vesterålen var at vi fikk en slags selvtillit som hadde bygd seg opp over noen år. Veldig mange ville få til noe i lag i regionen og da denne konkurransen med VG-lista kom så ungdommen at her kan vi finne på noe i lag. Så koblet noen voksenpersoner seg på for å få ting utført, sier Hansen som samlet trådene og sto på for å kanalisere engasjementet.

– Verdt hvert sekund

Sentralt i arbeidet til Sortland sto en musikkvideo som samlet 1500 personer.

– Uten det folkelige engasjementet hadde vi ikke vunnet, men videoen var også en felles søknad som vi leverte, sier Hansen som selv ble rørt til tårer da byen faktisk vant.

– Det kan nesten ikke beskrives. Vi visste ingenting før det ble offentliggjort og de som så meg på VGTV sier at de aldri har sett meg så rørt før. Jeg sto der med tårer i øynene, og det skyldes øynene på barn og unge som fikk beskjeden. Jeg tror aldri jeg har sett unger i sånn ekstase før, sier Hansen.

Engasjementet har vært stort for å få arrangementet til Leknes, med stunts, videoer og sist 2000 mennesker i tog og dansing på rådhusplassen.

Les også: – Nå skal vi ha VG-lista til Leknes

Fulgte opp med "Fæsterålen"

Ken Rune Hansen mener også en umiddelbar følge av VG-lista på Sortland ble festivalen «Fæsterålen».

Deadline Media lagde videoen og datterselskapet Deadline Event står bak Fæsterålen.

– Jeg tror ikke vi kan si at det ene og alene førte til festivalen, vi hadde lagd noen konserter. Men vi hadde etterpåfesten etter VG-lista og dette var en av grunnen til at vi startet opp «Fæsterålen», sier han.

– Vi var også involvert i å få VG-lista til Sortland.

Også Pedersen mener det betydde mye å få til konserten.

– Det folk veldig trua på at det gikk an å arrangere noe stort også på Sortland. Det kom også enormt mye folk selv om det var den mest regnfulle dagen i året.

Blant annet spilte Gabrielle, Sivert Høyem og Sandra Lyng på Sortland sommeren 2014.

Les Lofotpostens leder om engasjementet for VG-lista: #viharvunnetallerede

Oppfordring

Fra Sortland kommer også gode råd til Leknes-aksjonen. Blant annet mobiliserte man lokalt næringsliv til å gi penger til et godt formål for hver «like» på Facebook.

Et annet råd er tålmodighet og utholdenhet helt til slutt.

– Oppfordringen fra Vesterålen til Leknes og Lofoten er å stå på til fløyta går. Ikke legg dere det siste døgnet, det gjorde ikke vi!

4. mai avgjøres hvilke to byer som greier å få VG-lista. På Leknes holder man motivasjonen oppe.

– Konkurransen avsluttes 2. mai og konkurransen går på kreativitet og engasjement, sier Randi Rasmussen som er en del av planleggingsgruppa.

VG-lista holder konsert som vanlig på rådhusplassen i Oslo, samt også Trondheim, Bergen og Bodø. I tillegg kan altså to byer vinne VG-lista til sin by, og det er her Leknes nå har mobilisert et betydelig lokalt engasjement.

Les alle sakene Lofotposten har skrevet om temaet på samlesiden.

Les også

- Vi hadde håpet på 500, og så fyller vi rådhusplassen!

 

Kommentarer til denne saken