– Vil skape en kul destinasjon

Kjøkkensjef: Tommi Bjørnsen har store ambisjoner om å gjøre Sørvågen til en plass hvor det skjer kule ting.

Kjøkkensjef: Tommi Bjørnsen har store ambisjoner om å gjøre Sørvågen til en plass hvor det skjer kule ting. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tommi Bjørnsen (28) forklarer at han alltid har hatt en drøm om å flytte hjem igjen. For et par år siden tok han steget, og har store planer for hjemplassen.

DEL

Etter flere år i hovedstaden, flyttet Bjørnsen hjem til Sørvågen i Moskenes i februar 2017.

– Jeg kom til et punkt hvor jeg tenkte at det var på tide. Jeg hadde akkurat solgt leiligheten min i Oslo, og fikk en god gevinst, men å kjøpe ny leilighet i hovedstaden igjen på dette tidspunktet var umulig, forklarer Bjørnsen.

Med 400.000 i egenkapital begynte tankene å florere. Hva kunne han få for denne summen på hjemplassen?

Ble kjøkkensjef

Svaret skulle vise seg å være et stort hus. Hjemme i Sørvågen ventet også en jobb som kjøkkensjef på «Maren Anna», en restaurant som foreldrene hans, Anette Bjørnsen og Trond Bjørnsen, etablerte for 15 år siden. «Maren Anna» tilbyr også overnatting for turister, og ligger i dag på en andreplass på Tripadvisor i Nordland – like bak Lofotmat i Henningsvær.

– På «Maren Anna» serverer vi lokale råvarer. Jeg er utdannet kokk, og har hatt fransk lære, noe som betyr mye smør og fløte. Samtidig elsker jeg å mikse smaker, og har de siste årene også brukt asiatiske smaker, sier Bjørnsen.

Da han flyttet nordover, flyttet også samboeren hans, Sandra Danielsson, til Sørvågen. Hun er restaurantsjef på «Maren Anna». I tillegg ble to kompiser av paret med på flyttelasset. De jobber også ved restauranten.

Bjørnsen er stolt over hjemplassen sin, og vil gjerne vise den fram. På knoklene har han tatovert «Tørrfesk».

– Jeg elsker tørrfisk og alt som har med det å gjøre. Farmor truet med å gjøre meg arveløs, men da hun hørte hva jeg skulle tatovere begynte hun bare å le, sier Bjørnsen, og viser stolt fram tatoveringen sin.

Vil videreutvikle

Han forklarer at Sørvågen kan by på fine tur- og fiskemuligheter. Dessverre er det ifølge Bjørnsen en plass flere turister kun kjører forbi mellom Reine og Å. Det har 28-åringen lyst til å forandre på.

– Jeg har lyst til å promotere Sørvågen bedre. Selv om jeg flyttet fra Oslo, betyr ikke det at jeg ikke elsker bymentaliteten. Den ønsker jeg å få fram her, sier Bjørnsen, som har store planer om å åpne opp en burgerplass med kullovn og øl på tapp.

– «Maren Anna» er en litt finere restaurant, men hvis noen har lyst på burger kan jeg henvise dem til søsterrestauranten vår. Jeg tror absolutt det er marked for flere restauranter i Sørvågen. I sommermåneden er «Maren Anna» fullbooket, og vi har også en del gjester om vinteren, sier Bjørnsen.

I tillegg har han etter hvert lyst til å åpne opp et såkalt Escape Room – et spesialbygd rom fylt med spor, gåter og effekter man må løse før man slipper ut. Med nye restauranter og aktiviteter håper Bjørnsen at Sørvågen blir attraktivt både for tilflyttere, hjemflyttere og turister.

– Jeg har lyst til at Sørvågen skal være en kul destinasjon med god mat og mye å finne på. Det håper jeg vi får til, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken