Gå til sidens hovedinnhold

Speed date med lokalmat: - En perfekt arena for å bli kjent med hverandre!

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag arrangerte LofotenMat en speeddate mellom serveringsbransjen og lokalmatproduktene i Lofoten, og tilbakemeldingene er gode.

I fjor var det første gang at LofotenMat arrangerte speed date mellom serveringsbransjen og lokalmatprodusentene i Lofoten. Tilbakemeldingene var så gode at mandag var det klart for en ny speed date i Meieriet på Leknes.

– Det hele går ut på at lokalmatprodusentene hver får tre minutter med serveringsstedene. På denne tiden må de presentere seg selv og sine produkter. Det gjelder derfor å være godt forberedt, sier Anne Karine Statle i LofotenMat.

Hvorfor gjør dere dette?

– Det er for å gjøre det lettere for lokalmatprodusentene å komme i kontakt med serveringsbransjen, og motsatt. Rett og slett en arena der folk kna knytte kontakter, forteller Statle.

Flere serveringssteder

Mandag var 15 produsenter og 10 serveringssteder på plass i Meieriet.

– Produsentene er veldig flinke til å stille opp, men vi kunne nok ha ønsket oss at flere serveringssteder hadde vært her i dag. Tilbakemeldingene er at dette arrangementet kommer litt for tidlig på året. Mange avvikler ferie i denne perioden. Det er noe vi skal ta med oss videre, sier Statle.

Helge Johnsen fra Kaikanten delikatesser på Ballstad var en av produsentene som var på plass.

– Vi har med oss lutefisk av klippfisk og en klippfiskboller. Vi selger ferdiglaget klippfiskbollerøre, og vi håper noen synes dette er interessant. Jeg synes ideen med denne type arrangement er veldig god, men jeg skulle ønske at enda flere serveringssteder hadde vært her i dag. En sånn arena handler kanskje ikke aller mest om salg, men om å vise seg fram og knytte kontakter, mener Johnsen.

Flott arena

Kjøkkensjef Edvard Stordahl ved Lofoten Folkehøyskole i Kabelvåg var en av som hadde tatt turen, og han var fornøyd med utbyttet.

– Det er en kjent sak at det produseres mye godt i Lofoten. For meg er kanskje det viktigste i dag å stifte bekjentskaper med produsentene. I så måte er dette en flott arena. Her kan vi også få svar på spørsmål om tilgjengelig og levering av produktene, sier Stordahl.

Var det noe som overrasket deg i dag?

– Jeg har rimelig bra oversikt over hva som er tilgjengelig i Lofoten, men lutefisken av klippfisk var et nytt bekjentskap for meg. Det er et meget interessant produkt, sier Stordahl.

Etter speeddaten var det workshop der lokalmat og samarbeid var temaet.

Kommentarer til denne saken