A

Lag mat fra naturen.


Plukk bær eller brennesle til suppe. Hva med kandiserte nyperoseblader til kaker eller fisketur. Også lager man deilig middag av fisken etterpå. Maten smaker så mye bedre når man er med på å lage den selv. Da kan hende se små tør å smake på noe de ikke har gjort før?

B

Slå av TV-en, og finn fram nett spill.

 

UNO er en klassiker som hele familien elsker. Du finner også mange morsomme spill i reisestørrelse dersom dere vil spille på tur. Har dere en dårlig taper i familien? Velg et spill som ikke nødvendig har en «taper», men en vinner. Hvis ikke kan man gi taperen en liten «bonus». Taperen får starte neste runde for eksempel.

C

Dra på telttur!

 

En telttur trenger ikke all verden med planlegging i forkant, og er kanskje aller artigst om det bare er for én natt, for eksempel lørdag til søndag. Ikke trenger man dra langt heller, når man har Lofoten som utgangspunkt.

D

Ta med barna til stranden!

 

Samle skjell og steiner og lag noe kreativt av dette hjemme. Køp billige lerreter og mal med farger og lim på skjellene, eller putt skjell i et syltetøyglass eller norgesglass. Fyll glasset med sand og skriv hvor det er fra. Dekorativt, og gøy for både store og små!

E

Gå lange turer i skogen.

 

Høres kjedelig ut? Husk å ta med små «energiposer» til barna, med noe godt de liker. Bruk det som mål på veien, «når vi har gått dit, får dere noe fra posen deres». Gjett om tempoet vil øke!F

Ha en piknik i hagen.

Hvorfor dra til parken, dersom du har en hage selv? Om dere bor i en leilighet eller lignende og ikke har tilgang på stor hage, kanskje bestemor eller en venninne med barn har det? Da får man besøkt dem!

G

Vannkrig.

 

Bruk vannballonger, spreder eller vannpistoler. Men husk å bli enige om reglene i leken først!


H

Kos deg under parasollen.

 

Les bøker på verandaen eller under en parasoll på plenen. Ta med jordbær eller hjemmelaget godteri. (Også et tips til noe å finne på før man tar turen ut)

I

Male bilder

 


Ta med malesaker utendørs for å male landskapsbilder, eller mal hverandre. Heng opp bildet til barnet ditt på veggen inne. Selvtillits-boost som bare det!


J

Sommerdrikk

 

Lag limonade, smoothies eller milkshake og nyt de forfriskende drikkene utendørs. La barna velge smaker selv. Husk å forevige de fargerike glassene med foto. Bildene blir selvfølgelig samlet i et fotoalbum fra tidenes beste sommer!