Gå til sidens hovedinnhold

Herlig Boxing Day for topplagene

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi tror de store får en fin start på juleprogrammet.

Søndagsbongen (Siste)

Boxing Day er engelskmennenes største fotball-festdag, og det kan nesten se ut som om FA har tenkt å bidra til julefreden med å gi storlagene overkommelig motstand 2. juledag. Jeg tror ikke City roter mot Hull, selv om det er borte. Og jeg føler meg sikker på at Chelsea, Arsenal og Manchester United gir tilhengerne tre poeng i presang på hjemmebane. Altså fire sikre kamper i toppen av søndagskupongen.

Sjekk tabell og fakta i Premier League her

Sjekk tabell og fakta i Championship her

OBS! Innleveringsfrist mandag kl. 1555. Lykke til!

1. Hull - Manchester City  B

Innleveringsfrist mandag kl. 1555. Det vil seg ikke for Hull. Etter flere skudd i stengene og like utenfor, tapte de igjen sist helg, mot West Ham. Det holder selvsagt ikke mot et Manchester City som spilte på seg selvtillit i en god 2. omgang mot Arsenal.

2. Chelsea - Bournemouth  H

Chelsea-toget ser ikke ut til å stoppe. Anført av en Diego Costa som avgjør kamp etter kamp, gjør de akkurat det de må fremover, og stenger igjen bak. Men det blir fort mer enn 1-0 når serielederen inviterer til Boxing Day-fest på hjemmebane!

3. Arsenal - West Bromwich  H

Arsenal har vært både uheldige og tidvis litt tamme i de to siste, som altså har gitt to 2-1-tap borte, mot Everton og Manchester City. Men jeg tror de slår tilbake og høvler over West Brom. Det er ikke denne type bortekamper Tony Pulis legger opp til å vinne.

4. Manchester United - Sunderland  H

United er på sporet, det er rett før Mourinho koster på seg et smil! Det har han i så fall grunn til, for etter at laget har begynt å ta de seirene spillet deres fortjener, nærmer de seg toppen. Sunderland skal være helt sjanseløse her, tror jeg.

5. Leicester - Everton  H(U)

Leicester stor for et bemerkelsesverdig comeback sist. Med ti mann etter utvisningen av Vardy før pause, snudde de 0-2 mot Stoke til 2-2. Det kan være nok til å gi den selvtilliten som trengs for å slå Everton hjemme. Tungt for Everton å svelge tapet mot Liverpool.

6. Swansea - West Ham  (U)B

Swansea fikk tre baklengs og nok en nedtur mot M'Boro sist. Det gjør at de går inn i julen helt på bunnen av Premier League, på samme poengsum som Hull. Men det er ikke umulig å ta poeng her, for West Ham kan langt fra friskmeldes. B i utgang, men åpen kamp.

7. Burnley - Middlesbrough  H(UB)

Burnley har tapt fem av de seks siste, men er sterke hjemme (5-1-3). Det skal selvsagt Middlesbrough få merke, men det er et lag som kommer med selvtillit etter 3-0 over Swansea sist. Hvis det blir kjemping, vinner Burnley. Får Boro sving på spillet, er de best.

8. Reading - Norwich  H(B)

Så er vi i Championship, som i likhet med Premier League skal gjøre unna tre serierunder på en uke i julen. Reading har vært overraskende gode i høst, og tar nå imot et Norwich som ikke klarer å tette igjen bak. Men på sitt beste er «Kanarifuglene» veldig gode.

9. Huddersfield - Nottingham Forest  H

Så var det ikke over for Huddersfield likevel. Da alle trodde årets overraskelse hadde sluknet, slo de tilbake med tre strake seire. Forest er inne i blytunge tider på flere måter, og har bare ett poeng på sine tre siste. Det hjalp visst ikke å hente inn Nicklas Bendtner...

10. Preston North End - Leeds  (H)B

Preston har vært stabilt gode lenge, etter en svak start på sesongen. De nærmer seg sakte men sikkert playoff. Der ligger allerede Leeds, som har hatt en sportslig opptur tross bråk rundt eier Massimo Cellino. Leeds har 7-1-2 på sine ti siste.

11. Ipswich - Fulham  B

Ipswich har ikke vunnet to seriekamper på rad i hele høst. De er langt unna egne ambisjoner, der de ligger på nedre halvdel. Fulham er i fint sig, har bare tapt en av de åtte siste, og har en Stefan Johansen i målform.

12. Wolverhampton - Bristol City  H(U)

Wolves er som vanlig umulige å bli klok på. Ingen stor effekt av å ha sparket Walter Zenga, og utviser heller ikke stor selvtillit på banen. Det blir ganske panisk. Svake hjemme. Bristol City var lenge en positiv overraskelse, men nå har det raknet. 1-0-6 på de syv siste.

 

Kommentarer til denne saken