Gå til sidens hovedinnhold

Spørsmål til ordføreren i Vestvågøy

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et intervju med Lofotposten 12/11 uttaler ordfører i Vestvågøy kommune at muligheten for å innføre koronasertifikat kan være et godt verktøy for kommunene, som kan bidra til at man unngår å innføre mer inngripende (1) tiltak. På spørsmål om hvorvidt innføringen av krav om koronapass føre til klasseskiller i samfunnet svarer ordføreren: «Nei, det ser jeg ikke at det skulle medføre (2). Alle har nå fått tilbud om å ta vaksinen (3). Det er sterkt anbefalt at våre innbyggere vaksinerer seg. Ikke bare for egen del, men for å «ta en for laget» og beskytte andre.(4)»

Forutsatt at Ordføreren er rett sitert, er dette holdninger som er dypt foruroligende.

1. Hva kan være mer inngripende enn å begrense bevegelsesfriheten, og innføre et slags meningsløst og uvitenskapelig apartheid system basert på vaksinasjonsstatus.

2. Tiltaket vil føre til splittelse i samfunnet, og mange vil ende opp med å ta vaksinen mot sin vilje.

3. Selv om alle har fått tilbud om å ta en vaksine, vil det i neste omgang si at de som ikke kan, eller ønsker, å ta dette medikamentet har seg selv å takke når de blir nektet adgang eller blir ilagt begrensninger i sin bevegelsesfrihet?

4. En tradisjonell vaksine tas for å oppnå immunitet uten å måtte gjennomgå sykdommen den er laget for å beskytte mot.

Er ikke ordfører kjent med at denne såkalte vaksinen i liten grad beskytter andre?

At den i mindre grad enn antatt beskyttet den som får medikamentet?

At virkningen avtar hurtig?

Er ordfører kjent med at såkalt fullvaksinerte (i likhet med uvaksinerte) kan være bærere av viruset, bli alvorlig syk og smitte andre vaksinerte/uvaksinerte.

Er ordfører kjent med at hva man i beste fall oppnår med vaksinering er at enkelte unngår de mest alvorlige komplikasjonene ved sykdom?

Ordfører; Tiden er overmoden for å ta noen prinsipielle diskusjoner med bakgrunn i kunnskapen som nå er kjent. Man bør se på virkningen av vaksinen sett opp mot bivirkningene. Man bør se på det voldsomme sosiale presset som utøves mot innbyggerne for å la seg vaksinere. Man bør unngå retorikk basert på falsum, og unngå påstander om å «ta enn for laget» og om «å stå i veien for et åpent og fritt samfunn». Det er på overtid at man fokuserer mer på kurativ behandling, med gamle velutprøvde medikamenter som kan ha god virkning for å begrense utviklingen av sykdommen hos den enkelte. Lokalavisenes moralske sammenbrudd skal jeg ikke komme videre inn på her, det var tema for et leserinnlegg for et par uker siden.

Den enkelte innbygger skal ikke presses, mobbes eller tvinges til å la seg injisere med et medikament de selv ikke ønsker. Ordføreren tror ikke sertifikatene vil føre til et klasseskille, min påstand er at det vil føre til noe mye verre. Om man ser bort fra økt overvåking og registrering av den enkeltes bevegelser, vil dette føre til en dyp splittelse i befolkningen. Både vaksinetvang, sosialt press og innføring av pass er totalitære grep som vil påføre samfunnet langvarige skader. Man ser allerede hvilke ord og uttrykk som benyttes mot folk som ikke ønsker vaksinen, og det er lett å forstå at få ønsker å ta til motmæle mot presset og påstandene. Man kan ha gjennomgått alle vaksinasjonsprogrammer opp gjennom livet, men om man er usikker på denne betinget godkjente vaksinen er man med en gang en konspiratorisk VAKSINEMOTSTANDER!! Fort!! Brenn heksa på bålet!! For å slippe å bruke tid på unødvendig diskusjon; Undertegnede er tilhenger av vaksinasjonsprogrammer og har stor respekt for de som tar vaksinen, som jeg respekterer dem som høflig takker nei. Min motstand går utelukkende på bruk av tvang, og tiltak som splitter befolkningen.

De fleste av disse debattene er ikke noe som kan tas og løses lokalt, men vi kan stå rakrygget lokalt og si et tydelig NEI! til stigmatiserende og totalitære tiltak lokalt. Elefanten i rommet bør nå bli gjenstand for debatt; Det kan da ikke være slik at du må ta en vaksine for at min skal virke??

Om man ønsker å komme tilbake til det åpne samfunnet tidligere hadde, er det allerede utviklet en vaksine for dette. Og tiden er overmoden for en booster dose av denne.

Vaksinen er sammensatt av: Tillit, frihet, fakta og respekt. Og denne vaksinen ordfører, kan også jeg støtte at settes med tvang.

Kommentarer til denne saken