Beinhard punk på nordnorsk

VOKALIST: Carl Christian Lein Størmer er vokalist i Nord mot Nord. I bakgrunnen ser vi Peter Rasmussen. Begge foto: Therese Edvardsen Helberg

VOKALIST: Carl Christian Lein Størmer er vokalist i Nord mot Nord. I bakgrunnen ser vi Peter Rasmussen. Begge foto: Therese Edvardsen Helberg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I anledning Lofoten Banked Slalom ble det for første gang i historien arrangert utendørs konsert i skistua i Kongstind Alpinsenter.

DEL

Det var bandet Nord mot Nord som hadde gleden av å spille den første konserten i anlegget.

Bandet hadde rigget seg til på trappene utenfor skistua og tråkket til med beinhard hardcore punk på nordnorsk. Til stor glede for snowboarderne som deltok i snowboard-konkurransen.

– Før så hang punk og snowboard tett sammen, og det var naturlig med punk på sånne arrangementer som dette, forteller vokalist Carl Christian Lein Størmer, som skyter inn at det var sen selvfølge å si ja da de ble spurt om å spille.

Les også: braksuksess!

Vil være bidragsyter

Han håper at de kan bidra til at det kan bli et ettertraktet arrangement som trekker til seg verdensstjerner.

– Arrangementet har potensiale til å trekke til seg de største kjørerne i verden, og det håper vi de skal få til.

Alt fra lokale 10-åringer til olympiske deltakere var å finne på resultatlisten, Lein Størmer mener det reflekterer sjelen i snowboardkulturen.

– Det viser tydelig kulturen med at alle på brett skal være med, og blir inkludert.

Sammen med svolværingene Tommy Forsaa, Fredrik Olsen og Peter Rasmussen utgjør Lein Størmer, som skyter inn at han selv er halvt svolværing, Nord mot Nord.

Det er første gang at det spilles utekonsert i alpinanlegget. Det er bandet glad for å få være med på.

– Man kan ikke si nei til å få bli med på en historisk begivenhet, forteller han.

Hyllet dugnadshelt

Alle bandmedlemmene har et forhold til alpinbakken, også tromsøgutt Lein Størmer.

Han dedikerte låten «Sanne helter» til en av dugnadshelten i bakken.

– For vel 20 år siden var jeg med å lage big jump nederst i bakken. Da kom jeg kjepphøy fra storbyen Tromsø og skulle fortelle hvordan det skulle være. Jeg ble møtt av mannen som hver dag rodde over fra Skrova for å preparere løypa, med sneipen i kjeften. Jeg var ikke lenge stor i kjeften, der han sto, sikkert med sneipen i kjeften, og gjorde det klart for meg at jeg ikke skulle belære han om hvordan man lager big jump. Harald Rishatt, denne er til deg, ropte Lein Størmer, som gav ekko i selveste Kongstinden.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags