Arctic Race-sjef: – Vi gleder oss ekstra til å komme til Lofoten for å presentere etappene

Gründer: Direktør Knut-Eirik Dybdal sier Arctic Race of Norway promoterer landsdelen som turistmål, og Norge generelt.

Gründer: Direktør Knut-Eirik Dybdal sier Arctic Race of Norway promoterer landsdelen som turistmål, og Norge generelt.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Etappene i neste års utgave av Arctic Race of Norway blir lagt fram under konferansen Agenda Nord-Norge som holdes i Svolvær om knappe to uker.

Dit kommer daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway og eks-syklist og verdensmester Thor Hushovd.

Til Lofoten?

Dybdal forklarer at det er tre grunner til at sykkelrittet velger å presentere neste års ritt i Lofoten.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra kommuner som gjerne ønsker at vi skal representere etappene tidligere. Dette for å bedre deres planlegging og tilrettelegging for arrangementet. Vi ønsker også at Nord-Norge skal være samlet. Tidligere har vi gjort dette under konferansen «Nord i Sør» som bruker være like over nyttår. Under Agenda Nord-Norge vil mange aktører fra hele nord være samlet på en plass. Derfor synes vi det er fornuftig å gjøre presentasjonen under konferansen, forteller Dybdal.

Mange spekulerer nå i om Lofoten får et gjensyn med Arctic Race, som besøkte regionen i 2013. Arrangøren har tidligere uttalt at de skal tilbake til Lofoten i fremtiden, men Dybdal holder kortene tett til brystet.

– Det er nok mange som har et håp om gjensyn av sykkelrittet. Vi gleder oss ekstra til å komme til Lofoten for å presentere etappene, men hvor rittet skal foregå vil jeg holde hemmelig til tirsdag 13. november, sier Dybdal, og legger til:

– Foreløpig er ikke alt på plass, og den siste hånda på verket er fremdeles ikke lagt.

– Vil bety mye

Tor Henriksen i Vågan næringsforening legger vekt på hvilken suksess det ble da Arctic Race of Norway besøkte Lofoten i 2013.

– TV-bildene som sendes ut til store deler av verden har uten tvil stor verdi. Det vil bety mye å få arrangementet tilbake til Lofoten. Det har vi ønsket i mange år. De dekker en stor landsdel, men det hadde vært veldig trivelig om de kommer tilbake til Lofoten i 2019, sier Henriksen, og legger til:

– At de kommer tilbake før eller siden har vi vært klar over lenge, men om det blir 2019 eller senere vet man ikke. Vi tillater oss å håpe. Å få slike store «happenings» til byen og regionen er veldig viktig. Om det skjer allerede til neste år kan vi ikke være annet enn glade for det.

Ragnhild Ørnes, Kristian Nashoug, Tor Henriksen og Johan Weydahl farget Svolvær-gatene foran Arctic Race of Norway i 2013.

Ragnhild Ørnes, Kristian Nashoug, Tor Henriksen og Johan Weydahl farget Svolvær-gatene foran Arctic Race of Norway i 2013. Foto:

– Hjertelig velkommen

Også daglig leder i Vestvågøy næringsforum, Søren Fredrik Voie, krysser fingrene for et gjensyn med det populære sykkelrittet.

– I tillegg til at det er et svært arrangement er det en gedigen mediehappening som betyr god PR for hele regionen. For reiselivsbedrifter betyr det økt omsetning og er i utgangspunktet utdelt positivt. Det er mange år siden de var i Lofoten sist, så de er hjertelig velkommen tilbake, sier Voie.

Arctic Race of Norway starter 14. eller 15. august og avsluttes søndag 18. august. 16. og 17. august 2019 arrangerer også The Arctic Triple sitt Lofoten Triathlon.

Etterbruk: Daglig leder Søren Fredrik Voie håper på spennende planer for videre bruk av fiskerifagskolen på Gravdal. Skolelokalene blir tomme om ett år. Foto: Magnar Johansen

Etterbruk: Daglig leder Søren Fredrik Voie håper på spennende planer for videre bruk av fiskerifagskolen på Gravdal. Skolelokalene blir tomme om ett år. Foto: Magnar Johansen

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags