Steinar (22) skal lære av de beste trenerne i landet: - Det er over all forventning

VIL LÆRE: Det er først og fremst læring som er hovedfokuset når Steinar Green Hansen (22) får bli med på Equinors talentleir i slutten av juni.

VIL LÆRE: Det er først og fremst læring som er hovedfokuset når Steinar Green Hansen (22) får bli med på Equinors talentleir i slutten av juni. Foto:

Steinar Green Hansen (22) får være med i støtteapparatet til J14 på Equinors talentleir i slutten av juni.

DEL

- Det er først og fremst kult å bli spurt. Det blir en ny opplevelse, og en ny erfaring. Det er en mulighet til å lære mer, og få et større kontaktnettverk. Det er både motivasjon og inspirasjon til å fortsette som trener, sier Steinar Green Hansen.

Børje Sørensen i Hålogaland Fotballkrets fikk en forespørsel fra Norges Fotballforbund, om han hadde noen anbefalinger til en rolle i støtteapparatet.

- Steinar har vært med i både sone- og kretskorpset det siste året. Der har han gjort en god jobb som trener, og også vist at han behersker den administrative siden som lagleder. Vi kjenner godt til hva Steinar står for, og blant annet det han gjør for klubben sin. Han er en flink fyr, som vi har lyst til å belønne. Han har alle de riktige verdiene på plass, og var umiddelbart en mann vi tenkte på. Det han nå får oppleve, vil han få mye igjen for, sier Sørensen og fortsetter.

- Han får gå rundt å observere landslagstrenere, være med på treninger, delta i faglige samtaler og i tillegg få et bedre innblikk i det administrative. Han vil tidlig se hvordan ting fungerer på dette nivået, sier Sørensen.

Over all forventning

22-åringen har blitt informert om hvilke arbeidsoppgaver han skal utføre når talentleiren sparkes i gang.

- Jeg vil ha en del administrativt arbeid. Sørge for at utstyr er på plass, og være med spillerne på legevakt eller slike ting om noe skulle skje. På treningene skal først og fremst bare observere. Det blir mye fagsamtaler på kveldstid, når treningene er over. Jeg vil tro at jeg får et godt innblikk i hvordan ting fungere, noe som er spennende. Det er over all forventning at jeg får bli med, sier 22-åringen.

Nivået på trenerne på talentleiren er skyhøyt. Green Hansen er spent på om hans egne tanker kan være i nærheten av tankesettet til elitetrenerne.

- Det er utrolig kompetente trenere der. Så blir det gøy å se om jeg kan komme med noe nyttig, og om mine tanker i det hele tatt er i nærheten av hvordan de tenker, sier Green Hansen.


ROSER STEINAR: Børje Sørensen mener Steinar Green Hansen vil få stor nytte av oppholdet på Equinor talentleir.

ROSER STEINAR: Børje Sørensen mener Steinar Green Hansen vil få stor nytte av oppholdet på Equinor talentleir. Foto:For fem år siden begynte han som trener. Da manglet lillebroren lag, og han hadde noe erfaring fra å ha vært hjelpetrener på et miniputtlag. I dag er han trener for Ballstad G14 sammen med Eirin Sørensen, keepertrener på damelaget, samt sonetrener for gutter 03, 04 og 05 sammen med Ivan Myklebust.

- Det morsomste med å være trener er å se at det du gjør, betyr noe for spillerne. Det kan hende at det kommer noen på trening som er litt trist, og som drar fra treningen med et smil om munnen. Det betyr mye. Så er det selvfølgelig godt å se når både spillere og laget som helhet mestrer ting som man har øvd mye på. At man tydelig ser at de tar steg, det gjør godt, sier Green Hansen.

Tatt kurs

Han har tatt kurs som sørger for at han har B-lisens som keepertrener, samt at han i januar ble ferdig med Grasrottreneren, som tilsvarer det som tidligere var C-lisens.

- Neste steget er å ta B-lisens som trener, men om jeg er klar for det riktig enda, er heller usikkert. Jeg må ha vært grasrottrener i ett år, og det ble jeg ferdig med i januar, sier Green Hansen.

Om det ikke blir trener, vil han ihvertfall holde på med noe innenfor fotball.

- Det er en lang vei å gå, men det er klart at jeg drømmer om å være trener, og kunne leve av det. Det trenger nødvendigvis ikke å være som hovedtrener, men kanskje å være trener på et akademi eller noe slikt. Jeg har bare lyst til å jobbe med fotball, og kunne gå på gresset hver dag. Jeg syns fotball generelt er morsomt å holde på med, sier 22-åringen.

Møtte Ole Gunnar Solskjær

Han trekker frem Børje Sørensen som en stor inspirasjon, samt at han har tatt litt fra alle han har hatt som trener opp gjennom årene. Videre nevner han Pep Guardiola og Sir Alex Ferguson som inspirasjonskilder når det kommer til fotballfilosofi.

Tidligere i vår fikk han muligheten til å møte én av Fergusons' etterfølgere, Ole Gunnar Solskjær. Han var én av fire grasrottrenere som fikk muligheten til å reise til Manchester, i regi av Norsk Tipping.

- Det var helt sykt å møte Solskjær. Surrealistisk følelse. Alle vi møtte, Ronny Johnsen, Jim Solbakken, Sean Dyche og Solskjær, virket genuint interessert i å høre på det vi sa. Vi fikk stilt noen spørsmål til Solskjær, hvor jeg blant annet spurte om hans fotballfilosofi i forhold til Sir Alex. Så spurte jeg om råd for hva vi som grasrottrenere burde gjøre, og fikk til svar at det er viktig å få opp humøret på spillerne, og behandle de som mennesker. Det var en helt rå opplevelse, sier Green Hansen.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags