Vågan Bowlingklubb stiller lag igjen: – Jeg savnet seriespillet skikkelig

Våren 2018 ble Vågan Bowlingklubb seriemestere i andredivisjon, og rykket opp. Dessverre måtte klubben trekke laget. I år satser de igjen.

DEL

Neste helg blir det igjen spilt seriespill i bowlinghallen i Svolvær, forteller leder i Vågan Bowlingklubb, Jan Arntsen.

– Ja, til denne sesongen har vi skrapet sammen nok spillere til å stille lag igjen. Det blir godt både for hallen og miljøet her, forteller Arntsen.

Økonomiske årsaker

I 2017 rykket klubben opp til andredivisjon, og sesongen etter rykket de like greit opp til førstedivisjon etter bare en sesong på tredje høyeste nivå. Dessverre måtte klubben trekke laget.

– Vi kom i en pulje hvor vi måtte reise tre turer til Oslo-området. Vi søkte om å få to av turene etter nyttår, og en før nyttår. Dessverre fikk vi det ikke slik vi ønsket, og da klarte vi det ikke økonomisk. Vi hadde et veldig godt lag som kunne hevdet seg skikkelig bra i førstedivisjon, tror Arntsen.

Med på laget den gang var blant annet Alexander Larsen, Christer Jakobsen, Kris Henriksen, Frank Havn og Steinar Andersen. Da det ble klart at Vågan BK måtte trekke laget ble spillerne spredt for alle vinder.

– Dette er gutter som ønsker å satse, og da gikk de til andre klubber som spillet på et høyt nivå. Christer gikk til Trondheim BK og fikk øyeblikkelig suksess med NM-gull i lag, og nummer to i serien på høyeste nivå. Det var en skikkelig nedtur for alle sammen at det måtte gjøres slik. Vi hadde en gjennomgang på om vi var villige til å legge ut personlig for en av turene til Oslo, men det ble for kostbart, forklarer Arntsen, og legger til at det normalt er klubben som dekker seriespill med overnatting og reise.

Sosialt og hyggelig

Neste lørdag sesongåpner Vågan BK på hjemmebane mot Skansen BK i tredjedivisjon avdeling Nord-Norge. Da er Lars Kofstad, Robert Helberg, John-Arne Jakobsen, Jim Tore Oshaug, Morten Moe, Bjørn Kristiansen og Jan Arntsen klar til innsats.

– På sikt håper vi at vi kan lokke til oss noen gamle spillere som finner lysten igjen. Det blir veldig godt å komme i gang. Jeg savnet seriespillet skikkelig forrige sesong. Det er veldig sosialt og hyggelig å reise rundt og konkurrere mot andre lag, sier Arntsen.

Han poengterer at laget ikke har satt seg noe mål foran den kommende sesongen.

– I og med at vi har flere som ikke har spilt på en stund har vi ingen annen målsetting enn å ha det gøy. Vi skal ha det sosialt og alle skal få spille masse. Det er et fint utgangspunkt, så får vi telle opp etter hvert. Når vi først går på banen prøver vi jo å vinne, men vi har ikke et mål om medalje, konkluderer lederen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags