Driller seg til NNM: – Det viktigste er at de koser seg

Til NNM: Svolvær Drill skal delta i NNM i Bodø til helga, og har øvd siden i høst på nye koreografier. Tirsdag viste de dem fram som en slags generalprøve.

Til NNM: Svolvær Drill skal delta i NNM i Bodø til helga, og har øvd siden i høst på nye koreografier. Tirsdag viste de dem fram som en slags generalprøve. Foto:

Til helga skal Svolvær Drill delta på Nordlysdrilliaden i Bodø. Tirsdag inviterte jentene til generalprøve før NNM.

DEL

I høst startet Svolvær Drill med forberedelsen foran årets Nordnorsk mesterskap som går av stabelen i Bodø førstkommende helg.

Forberedelser

De 13 jentene i troppen har den siste tiden trent fem timer i uka.

– Vi har øvd inn nye koreografier og terpa på de, forteller leder i Svolvær Drill, Cathrine Pedersen.

Tirsdag ettermiddag inviterte jentene, som alle er mellom 10–15 år, til generalprøve i gymsalen på Svolvær skole. Jentene hadde mange innøvde nummer å vise fram som de har trent på gjennom hele høsten og vinteren.

Pedersen forklarer at jentene stiller i ulike klasser og øvelser i NNM. Noen skal delta i drilldans solo, noen i 1 baton og andre i 2 baton og twirling duett. I tillegg skal alle jentene delta i showtropp.

Kose seg

Forventningene foran NNM i Bodø i helga er høye.

– Hovedmålet er å kvalifisere seg til NM. Svolvær Drill har vært med på NNM tidligere, og noen av de eldste jentene har også deltatt i der og i EM, forklarer Pedersen, og legger til at Svolvær Drill har satset ei god stund.

Lederen peker samtidig på at det viktigste er at jentene koser seg.

– Hvis alle går på golvet og gjør sitt beste, er jeg fornøyd. Det viktigste er at de koser seg, sier Pedersen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags