Gå til sidens hovedinnhold

Befestet tabelltoppen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi hadde jo håpet at et mer ungdommelig lag skulle ligge i toppen av 5. divisjon, sier lagleder i Knausen FK, Eirik Marthinussen.

Knausen FK har fått et delikat problem. De er blitt for gode. Fredag beseiret de Kabelvåg, og med seks kamper igjen av seriespillet, så leder de med fire poeng på Blest, med en kamp mere spilt.

Og dermed må laget ta stilling til om de vil rykke opp til 4. divisjon. For et lag med godt voksne karer så er ikke det så enkelt. Når flertallet av spillerne har familie med små barn, så blir det vanskelig med helgekamper. Samtidig er det fristende å havne i samme divisjon som FK Lofoten og Svolvær IL.

Opprykk?

– Vi hadde jo håpet at et mer ungdommelig lag skulle ligge på topp. Men Gjelle sier at vi bare skal slappe helt av, tapene vil komme, smiler Eirik Marthinussen som ved siden av å lede laget i kamp, også er nestleder i klubben.

– Men guttene er giret og de gir alt for at vi skal beholde tabellposisjonen. Vi har en stor tropp, og til dagens kamp var det ikke plass til alle som meldte seg til kamp, fortsetter han.

– Vil dere rykke opp til 4. divisjon?

– Målsettingen før sesongen var ikke opprykk. Men vi vil ikke tape kamper med vilje, så vi får se hva som skjer, sier en lunefull lagleder.

Gode keepere

Fredagens kamp mot Kabelvåg ble en sjanse- og målfattig affære. Førsteomgangen ble jevnt, der Kabelvåg hadde de største sjansene, men keeper Odd Arne Sivertsen tok mesterlig det som kom.

I andre omgang tok Knausen over spillet, og Kabelvåg ble presset bakover. Men Kabelvågkeeper Vegar Larsen hadde flere klasseredninger. Likevel var det fortjent da Pål Tore Sivertsen headet en corner rett i mål.

– Det ble nervøst og rotete i første omgang. Det ble mange lange baller og få sjanser. I andre omgang satte vi inn ballspillere på midtbanen, og da begynte vi å skape sjanser. Men Kabelvågs keeper var meget god, og derfor ble det med det ene målet, sier Marthinussen.

Trene mere

Kabelvågtrener Lars Petter Sortland var ikke fornøyd med resultatet, men han synes førsteomgangen var god.

– I forhold til det dårlige treningsoppmøtet vi har, så gjør vi en god førsteomgang. Men vi må trene mer om vi skal kapre flere poeng. I andreomgangen blir vi for lette og klarer ikke skape nok til å score. I tillegg er vår kaptein og beste spiller i vårsesongen, Sivert Adolfsen, blitt skadet, og det merkes, sier Sortland.

Kampfakta:

Knausen – Kabelvåg 1–0 (0–0)

5. div. Lofoten

Svenningsletta

Mål: 1–0 Pål Tore Sivertsen (76)

Gule kort: Einar Fredriksen og Marius Pauli Martinussen, Kabelvåg.

Dommer: Christian Klæbo, Stamsund IL

Tilskuere: 40 stk.

Kommentarer til denne saken