Gå til sidens hovedinnhold

Robin (23) fikk ikke spille for LFK. I stedet ble han med på å gi 12-målsseier til Blest!

Blest holder følge med Knausen i toppen av 5.-divisjon:

Artikkelen er over 2 år gammel

Blest-spissen scoret fire mål, og var involvert i halvparten av de øvrige åtte scoringen hjemmelaget produserte.

For abonnenter

For en tid siden skrev vi om Robin Martinsen som er kommet tilbake til Vestvågøy etter studier og fotballspill i Trondheim.

Leknes FK kastet raskt sine øyne på spissen, og 23-åringen var og er ikke blind for å spille i 4.-divisjon slik han gjorde i bartebyen i NTNUI, Kattem og Heimdal. Han var også innom 3.-divisjon.

Skjær i sjøen

Men det kom skjær i sjøen for en overgang til LFK. Skjæret lyder 20 minutter spill for moderklubben Blest i kampen Blest-Leknes 2 i vårsesongens siste oppgjør.

Spill for tre forskjellige klubber i en og samme sesong er ifølge regelverket ikke tillat – med mindre helt spesielle og dokumenterte årsaker synliggjør at en dispensasjon kan gis.

- Fotballforbundet fant ikke våre begrunnelser for en dispensasjon gode nok, sier sportslig leder Trond Ketil Jørgensen i LFK.

- Nei, det er der det ligger. Jeg tror at Robin Martinsen hadde vært Leknes-spiller i dag dersom Norges Fotballforbund hadde gitt dispensasjonen vi søkte om, sier LFK-trener Robin Hansen.

IL Blest

Enden på visa er at Robin Martinsen spiller for moderklubben i 5.-divisjon ut sesongen 2018.

- Slett ingen krise for meg. Jeg er Blest-gutt, jeg trives her og det er spennende og utfordrende å kjempe om opprykk til 4.-divisjon, sier måltyven som noterte seg for fire mål mot Ballstad 2 hjemme på Borgtun stadion tirsdag kveld.

- Det kunne ha vært gøy å sjekka ut nivået i 4.-divisjon her hjemme i forhold til nivået i 4.-divisjon i Trondheim, men Norges Fotballforbund har talt, fortsetter han.

Herje i 5.-divisjon

I stedet for spill for Leknes i 4.-divisjon, blir det snakk om å herje med motstanderne i 5.-divisjon ut sesongen.

Herje med motstanderen gjorde han i hvert fall da Ballstad 2 gjestet Borgtun stadion. Vakre mottak, kjappe avslutninger fra alle mulige og umulige hold – med begge beina, bevegelse, rykk, alltid årvåken og på søken etter scoringer. Blest-spissen har rett og slett det som skal til for å herje med forsvarsspillerne i 5.-divisjon.

I første omgang satte han inn tre av de fire Blest-målene. I andre omgang nøyde han seg med en scoring i løpet av de 20 minuttene han spilte før han ble byttet ut.

Hele laget

Men det dreide seg ikke ene og alene om Robin Martinsen da Blest scoret dusinet fullt mot overkjørte Ballstad 2. Hele laget leverte en helhjertet og meget god kamp hvor Blest-spissen ble spilt god.

- Ja, i dag hadde vi fin flyt, vi begynner å nærme oss toppnivået. Vi våget å trille ball, det gikk i perioder hurtig for seg, vi varierte spillet, overlappet, brukte kantene og var hele tiden i bevegelse. Mange spillere meldte seg på i dag, sier en fornøyd Blest-trener Frank-Johnny Johansen.

Neste oppgave for tabelltoer Blest som ligger ett poeng bak Knausen, er Svolvær 2 borte i neste uke.

KAMPFAKTA

Blest-Ballstad 2: 12-1 (4-0)

Borgtun kunstgress

5.-divisjon fotball avdeling Lofoten

Mål:

1-0 Robin Martinsen (6)

2-0 Robin Martinsen (9)

3-0 Christian Grøttheim (25)

4-0 Robin Martinsen (43)

5-0 John-André Hellan (48)

6-0 Thomas Elvebakk (53)

7-0 Robin Martinsen (56)

8-0 Carl-Fredrik Jentoft (59)

9-0 Christoffer Walle (67)

10-0 Julian Johansen (72)

11-0 Christoffer Walle (82)

12-0 Bjørn Olufsen (86)

12-1 Per-André Martinsen (89)

Gult kort: Hans-Ivar Hansen, Christoffer Walle, begge Blest, Per-André Martinsen, Tord Eriksen, begge Ballstad 2

Dommer: Christian Klæbo, Stamsund IL

Tilskuere: 30

Kommentarer til denne saken