Nok en gang har vi vært en gjennom en strålende helg i Svolvær med Bendit Cup på programmet, nok en gang leverer lofotingene.

I disse tider hvor debatten gang på gang  i media går på inkludering/eksludering i barnefotballen har jeg lyst og komme med et stjerneeksempel på inkludering. Jeg er pappa til en gutt på 10 år som spiller for Medkila Team 05 fra Harstad. I dag tidlig kl 0930 har vi kamp mot Strauman på bane G. Etter kort tid blir det klart at laget fra Harstad blir noen hakk vassere enn laget fra Strauman som stiller uten innbyttere. Det blir en tung 1.omgang for dem. Plutselig observerer jeg en liten gutt ikledt Morild-trøye tar oppstilling ved siden av den kvinnelige treneren/laglederen fra Strauman.

Treneren og denne lille gutten starter plutselig en liten samtale som jeg ikke får helt med meg hvordan den starter men iallefall spør hun om han har lyst å spille litt for dem. Han svarer ”ja” med oppglødte øyne.

”Hva heter du?”, spør treneren.

”Jeg heter Adrian”, sier gutten.

”Hvor på banen har du lyst å spille?”, repliserer treneren.

De ble iallefall enige om plasseringen og trenerne spurte dommeren i pausen om det var ok at gutten spillte. Alt i orden! Gutten tar på seg Strauman-drakten UTENPÅ Morild-drakten og entrer banen. Fin gutt som gir alt for sine ”nye lagkamerater”J Etter kampen stiller han seg bak keeperen som de andre spillerne fra Strauman, går på rekke og takker våre spillere for kampen. Han tar av seg sin blå trøye, under denne befinner den grønne trøyen seg igjen.

Bildeserie

Sjekk bildene fra fotball-cupen med 126 lag!

Gutten hadde lyst å bidra og fikk lov til dette, uavhengig om fargen på drakten var grønn eller blå. En fantastisk gest fra den kvinnelige treneren i Strauman. Dette kaller jeg inkludering på høyt nivå.

Vår neste kamp startet kl 1030, på den andre halvdelen står Morild. Adrian er på nytt klar til kamp mot våre spillere, denne gang i sin vante grønne trøye.

Nok en gang, det finnes mange eksempler på gode holdninger der ute, ta vare på disse og del dem gjerne. Vi trenger ikke bare de kjedelige episodene!

Takk for nok en fin helg i Svolvær!