Girlpower i Ballstad UIL

Steinar Green Hansen og Eirin Sørensen på Ballstad.

Steinar Green Hansen og Eirin Sørensen på Ballstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Førstkommende mandag avvikler vi informasjonsmøte angående damelag i BUIL neste sesong, forteller Eirin Sørensen og Steinar Green Hansen.

DEL

- Alle som ønsker en finger med i spillet, er hjertelig velkommen i klubbhuset, fortsetter de to medlemmene i styret i BUIL.

For to sesonger siden stablet BUIL på fote damelag. Da var det 25 år siden sist klubben hadde damelag. Det ble med en sesong, spillergrunnlaget var for spinkelt til å kunne stille lag i 2018.

-Nå har vi en jenter 16-gjeng bestående av elleve spillere som er klare for å spille damefotball. Et lag som ble nummer to i sjuerserien i år. Elleve spillere er selvsagt for få, vi må ha 18-20 navn for at prosjektet kan være bærekraftig. Det betyr at vi må få på plass sju-åtte spillere til før vi kan melde på lag, gjerne spillere med litt erfaring. Vi trenger en blanding av ungt og «gammelt». Nå må alt og alle som ønsker et damelag i BUIL sesongen 2019 kjenne sin besøkelsestid og steppe opp på møtet mandag, sier Eirin Sørensen og Steinar Green Hansen.

Trener

De to ildsjelene i BUIL forteller at en god trener så godt som er på plass, men de vil ikke ut med navn før avtalen er helt spikret.

- Vedkommende må ha med seg noen personer på trener- og støtteapparatsiden, slik at helheten bæres av en håndfull personer og det hele ikke blir så sårbar. Damelaget skal ha like gode rammebetingelser som herrelaget, melder de to.

Denne sesongen har Matias Olsen og Kjell Werner Wilhelmsen vært trenere for jenter 16-laget.

Jenteseminar

Eirin Sørensen og Steinar Green Hansen forteller videre om et jenteseminar i Narvik litt senere i høst. Et gratis tilbud fra Hålogaland Fotballkrets som går på kurs 1 og 2 grasrottrener.

- Skolerte personer i klubben er viktig, så her er det bare å melde seg på, sier duoen.

- Vi både tror og håper at det er liv laga for et damelag i BUIL i 2019. Et damelag på plass igjen vil være positivt på så mange måter, både når det gjelder rekrutteringen og når det det dreier seg om fotballhelheten i Lofoten, avslutter Eirin Sørensen og Steinar Green Hansen.

Tre lag

Sesongen 2018 stilte Leknes FK og Svolvær/Henningsvær/Kabelvåg med damelag. I 2019 vil BUIL forhåpentligvis gjøre comeback, slik at Lofoten mønstrer med tre damelag som i 2017-sesongen.

Motstandere blir som tidligere lag fra Vesterålen, Sør-Troms og Ofoten.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags