FK Lofoten-leder: – Med et samarbeid hadde vi vært helt i toppen. Det er det ikke tvil om

Har troen:  - Vi har satt et krav om at vi skal ha en slagkraftig tropp innen 2. januar. Jeg er positiv, vi har ståpåvilje, og jeg mener vi skal klare dette. , sier styreleder i FK Lofoten, Tommy Rød.

Har troen: - Vi har satt et krav om at vi skal ha en slagkraftig tropp innen 2. januar. Jeg er positiv, vi har ståpåvilje, og jeg mener vi skal klare dette. , sier styreleder i FK Lofoten, Tommy Rød.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg er positiv, og vi har ståpåvilje. Vi må komme oss videre med fotballen i Vågan.

DEL

Det sier styreleder i FK Lofoten, Tommy Rød.

Tirsdag fortalte leder i hovedstyret i Svolvær Idrettslag, Jan-Levi Brinchmann, at SIL legger samarbeid med FK Lofoten på is. Dette etter hektisk møteaktivitet mellom de to klubbene. Ifølge Rød var det FK Lofoten som tok initiativ til samtalene med både KIL og SIL. Etter hvert tok de prosessen videre med SIL, ettersom klubben har et fungerende A-lag.

– Vi foreslo først å slå sammen klubbene til FKL/SIL, men da kan man ikke rykke opp til allnorsk-fotball. Vi fremmet derfor noen nye forslag, som ikke ble godtatt av SIL. Vi opplever da at vi står igjen med to alternativer: Legge ned FK Lofoten, eller gjør et forsøk. Vi er ikke interesserte i å legge ned. Vi har lyst, og mener modellen er rett.

– Skuffet

Rød mener det er merkelig at det er Brinchmann som uttaler seg på vegne av SIL, og peker på at han ikke har vært med på noen av møtene mellom klubbene.

– Når man ikke er til stede kan man ikke få med seg alt som skjer og blir sagt. Jeg er litt skuffet over at det ikke er ledelsen i fotballgruppa - som har vært til stede på møtene - som uttaler seg, påpeker Rød.

Styrelederen er enig i at intensjonsavtalen som ble inngått mellom SIL og KIL da FK Lofoten ble opprettet i 1992 er litt utvannet, men han understreker at så vidt han vet har ingen årsmøter sagt opp avtalen.

– Vi ønsker å få til en ny samarbeidsavtale om hvordan fotballen i Vågan skal være. Det har vært vårt mål. Vi vil skape noe for de unge som skal opp og frem. Vi møter en del motstand i Vågan, men vi har også mange medspillere. FK Lofoten er den beste merkevaren i hele Norge, mener Rød.

Spiller- og trenerkabal

FK Lofoten er for tiden i en prosess med å få trener- og spillerkabalen til å gå opp. Per i dag har klubben den stallen de avsluttet sesongen med. I første rekke vil klubben få en trener på plass. Den siste tiden har Tommy Rød og Inge Holand ledet treningene til FK Lofoten.

– Deretter kan vi gå etter spillere eksternt. Vi har satt et krav om at vi skal ha slagkraftig tropp innen 2. januar. Jeg er positiv, vi har ståpåvilje, og jeg mener vi skal klare dette. Før sesongslutt var vi i den situasjonen at SIL og FK Lofoten kunne rykke ned fra fjerdedivisjon, mens Knausen kunne rykke opp fra femte. Det er katastrofe for fotballen i Vågan, og rett og slett nitrist. Med et samarbeid hadde vi vært helt i toppen. Det er det ikke tvil om, slår Rød fast.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags