Dina og Edda ønsker bedre fotballtilbud til jenter

Dina Nilsen (15) og Edda Kaspersen (14) fra henholdsvis Svolvær og Henningsvær, var blant de 16 jentene som var på talentsamlingen til Hålogaland fotballkrets.

Dina Nilsen (15) og Edda Kaspersen (14) fra henholdsvis Svolvær og Henningsvær, var blant de 16 jentene som var på talentsamlingen til Hålogaland fotballkrets. Foto:

I helga har to av de fremste fotballtalentene i Lofoten vært på talentsamling. De håper at også lokalklubben vil satse mer på jentefotball.

DEL

Dina Nilsen (15) og Edda Kaspersen (14) fra henholdsvis Svolvær og Henningsvær, var blant de 16 jentene som var på talentsamlingen til Hålogaland fotballkrets.

- Det har vært bra å få være på samlingen. Det er en belønning for at man trener. På samlinger finner man jo også ut om man ligger foran de andre, forteller Nilsen.

– Det viser at man må legge ned en innsats for å bli valgt ut, og så får man god veiledning, sier Kaspersen.

God veiledning

De har begge fått konkrete tips å jobbe videre med.

– Jeg har for eksempel lært at det er viktig å beholde rommet, sier Nilsen, som spiller sentral midt.

– Jeg har lært hvordan jeg skal være spillbar når vi starter løp, forteller Kaspersen, som spiller spiss.

De har begge satt pris på spille med jenter som er på samme nivå med dem selv, og å få veiledning.

– Vi vil gjerne at klubbene hjemme satser på jentefotball også, for eksempel med en plan på hvordan vi kan utvikle oss videre som fotballspillere, sier jentene.

Satser

Begge to har planer om å satse på fotball og ønsker å gå på Norges Toppidrettsgymnas når de er ferdig på ungdomsskolen. For Nilsen sin del blir de til neste år.

– Fotball er det artigste som finnes. Jeg vil i hvert fall spille i toppserien for kvinner, og så ser vi hvor langt det bærer etterpå, sier hun.

For Kaspersen er det 1,5 år til hun begynner på videregående skole.

– Det hadde vært artig med NTG. Jeg vil spille fotball hele tiden, og jeg vil øve på de rette tingene, forteller hun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags