- Ja, i år blir det Blesthallen og ikke Lekneshallen i regi av Gravdal Håndballklubb (GHK). Vi har snakket med GHK, og de ser seg ikke i stand til å arrangere romjulsturneringen i år. De synes det er helt greit at vi overtar arrangementet og legger det til den flunkende nye Blesthallen på Borg, sier Ola Eliassen – primus motor for happeningen sammen med Robin Palmer.

- Romjulshåndballen hadde et pauseår i fjor, det er nok med ett pauseår, legger han til.

Tredje juledag

Romjulsturneringen i håndball blir arrangert tredje juledag som tidligere år, og konseptet er slett ikke ulikt tidligere års arrangementer.

- Vi ser ingen grunn til å forandre på noe som har fungert tidligere. Så langt er fem damelag og fire herrelag påmeldt, men vi har plass til flere, fortsetter Ola Eliassen.

Leknes HK J16, Marte Tangstad & Co og Kathrin Muth Johansen & Co er blant damelagene. IL Blest G16, Steinfjorden, Laurits Johansen & Co og Robin Palmer & Jørgen Bugge & Co er de påmeldte herrelagene så langt.

Romjulsfotball

Fjerde og femte juledag blir det tradisjonen tro romjulsturnering i fotball i Lekneshallen i regi av Leknes Fotballklubb (LFK).

- Jul er tradisjon, og tradisjonell romjulsturnering blir det også i år, bedyrer Bengt Gulbrandsen i LFK.

- Vi håper på flere damelag enn i fjor da vi stoppet på fire. Det er det store sjanser for siden vi sesongen 2017 hadde hele tre damelag fra Lofoten med i seriespill, fortsetter han.

Romjulsturneringen 2016 talte 20 herrelag. Det forventes ikke færre lag i år.

- Påmeldingsfristen er satt til 16. desember. 18. desember foregår trekningen i LFKs klubbhus. Politiet står for trekningen, og seansen blir «strimet». Skikkelig skal det være, må vite, avslutter Bengt Gulbrandsen i LFK.

Romjulsvolleyball

Sjette juledag dreier det seg på tradisjonelt vis om romjulsturnering i volleyball i Lekneshallen.

- Ja, vi hiver oss til også i år, romjulsturneringa i volleyball går som vanlig – etter godt, gammelt mønster som ennå virker, åpner primus motor Helge Gabrielsen.

- I år dreier det seg om romjulsturnering i volleyball for trettende gang, legger han til.

Det er begynt å komme påmeldinger, men ennå er det rom for og ønske om flere.

- Det er bare å trå til jo før jo heller, hjertelig velkommen til en trivelig volleyballdag i Lekneshallen! Avslutter Helge Gabrielsen og hans gode medarrangører.