Talentet Theodor (16) sjonglerer mellom håndball og fotball: - Snart må jeg ta et valg

Theodor Johnsen (16) er talentfull innen både håndball og fotball. Snart må han ta et valg.

Theodor Johnsen (16) er talentfull innen både håndball og fotball. Snart må han ta et valg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I mars er Theodor Johnsen fra Svolvær innkalt til bylagsmesterskap i håndball, landslagssamling i håndball og regionsamling i fotball. Snart må han bestemme seg for hvilken idrett han skal satse videre på.

DEL

Onsdag mottok svolværingen beskjed om at han er tatt ut til landslagssamling i håndball i Skien 7. til 10. mars. Før det skal han på regionsamling i fotball i Bardufoss, før turen legges til Stavanger og bylagsmesterskap 15. til 17. mars.

- Landslagssamlingen topper selvfølgelig de andre innkallelsene. Det er et hakk høyere, og en bekreftelse på at man er god, sier Johnsen, og forklarer at det er 15 spillere fra hele landet født i 2003 som er kalt inn til samlingen.

For håndball- og fotballtalentet fra Svolvær er det ikke uvanlig å bli kalt inn til ulike samlinger. I fjor sommer deltok han på nasjonal talentsamling i håndball. Den gang var det bare åtte av 150 spillere som kom gjennom nåløyet.

Håndball eller fotball?

Johnsen begynte å spille håndball som andreklassing. Nå har han spilt seks år til sammen, etter en pause underveis.

- Jeg har fått til mye på kort tid, smiler den høyreiste bakspilleren.

Du spiller håndball for Kabelvåg IL og fotball for FK Lofoten. Hvordan sjonglerer du mellom de to idrettene?

- Jeg prøver så godt jeg kan, men av og til må jeg stå over en håndballtrening til fordel for fotball - og omvendt. Det viktigste for håndballspillere på min alder er å trene styrke. Vi må gå opp i vekt og legge på oss muskler for å bryne oss på de litt større guttene, forklarer Johnsen.

Johnsen erkjenner at det ikke er mange 16-åringer som satser på to idretter, og han er bevisst på at han snart er nødt til å gjøre et valg for hvilken idrett han ønsker å satse videre på. I dag trener han syv ganger i uka.

- Jeg har søkt meg til NTG i Bodø. Hvis jeg flytter kommer jeg til å satse på håndballen, men hvis jeg blir har jeg ingen plass å spille. Da kommer jeg til å satse på fotballen. Jeg er fremdeles i tenkeboksen og må snart finne ut om jeg vil flytte eller ikke. Mamma lager enda matpakken min, ler talentet.

Landslagsspill

Hva tenker du om at det ikke er et herrelag i håndball i Vågan?

- Det er veldig kjedelig. Vi er mange spillere som står uten tilbud etter 16-årsalderen. Gravdals herrelag har gjort det godt. Det kunne vært aktuelt, men det er vanskelig å pendle på hverdager når jeg har skole i tillegg, sier 16-åringen.

Johnsen er klar på at han ser frem til landslagssamlingen i Skien, og målet er klart:

- Det er å komme meg inn på landslaget. Det er kun jeg og to andre fra Nord-Norge som reiser ned. Å spille med flagget på brystet hadde vært helt konge. Landslagstrøya er jo også fin å se på, avrunder håndball- og fotballtalentet.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags