Svolvær IL får skryt fra fotballforbundet og fortsetter som ambassadør

Marit Størmer Nordby, Trine Arntsen og Silje Grande Henriksen deltok på kick off for Eat Move Sleep i Oslo.

Marit Størmer Nordby, Trine Arntsen og Silje Grande Henriksen deltok på kick off for Eat Move Sleep i Oslo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig å få skryt fra fotballforbundet for jobben vi gjør. I år trengte vi ikke å søke om å få fortsette å være Eat Move Sleep-ambassadør, forteller Marit Størmer Nordby.

DEL

I helga var Trine Arntsen, Silje Grande Henriksen og Marit Størmer Nordby fra Svolvær IL på plass i Oslo for å delta på «kick off» for årets Eat Move Sleep. Her mottok de skryt for jobben klubben har gjort for å promotere konseptet Eat Move Sleep, som er et samarbeid mellom NFF og Bama.

– I 2018 ble Svolvær IL fotball plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store. Svolvær IL er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2018, sier Frode Grodås i NFF.

– Har ting vi vil forbedre

Marit Størmer Nordby forteller at det var motiverende å treffe de andre klubbene som arrangerer turneringen, NFF og Bama.

– Vi fikk høre fra blant annet Frode Grodås, og noen av de andre klubbene som har arrangert turneringen fortalte om hvordan de hadde jobbet opp mot fjorårets cup, og generelt gjennom hele håret. Vi fikk med oss inspirasjon til hva vi kan fortsette å jobbe med i vår klubb, forteller Størmer Nordby.

At klubben mottok skryt for sitt arbeid fra NFF og Grodås sier hun er veldig hyggelig.

– Men vi har ting vi vil forbedre. Det er bestandig mer vi kan gjøre, men vi har kommet oss godt i gang, fortsetter hun.

Som navnet tilsier har Eat Move Sleep fokus på kosthold, aktivitet og søvn. I pressemeldingen skriver NFF at ifølge helsemyndighetene bever vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett.

– I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som en av fire voksne sliter med søvnproblemer. Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre – ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i BAMA.

– Gode verdier

I fjor måtte SIL søke om å få være ambassadør for turneringen. Det slapp dem i år.

– Vi fikk forespørsel om vi ønsket å fortsette, og det er gøy. Tidligere har det vært veldig spennende å vente på svar om vi får være arrangørklubb, sier hun.

Hvorfor er dette viktig for SIL?

– Det er gode verdier, og gir oss noe annet enn bare fotballtreningene som vi kan jobbe med året rundt. Vi jobber mot at ungene skal få en god oppvekst med sunne fokusområder, sier Størmer.

SIL skal arrangere Eat Move Sleep-turnering i månedsskifte august/september.

– Både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, og få nok fysisk aktivitet og søvn, avslutter Marit Størmer Nordby.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags