Optimismen rår i LFK før seriefinalen mot Melbo lørdag

– Har trua!: Gøran Ellingsen (tv) og Sten Roger Sandnes er optimister forran helgens seriefinale i 4.divisjon mot tabellener Melbo. Foto: Eirik Eidissen

– Har trua!: Gøran Ellingsen (tv) og Sten Roger Sandnes er optimister forran helgens seriefinale i 4.divisjon mot tabellener Melbo. Foto: Eirik Eidissen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Jeg har trua, det kan jeg love deg! Dette er artig! Åpner Gøran Ellingsen.

DEL

- Jeg føler meg komfortabel med situasjonen noen få dager før det braker løs. En åpen kamp som jeg har stor tro på at vi vinner. Melbo er et meget godt lag, men det er også vi – ikke minst hjemme på eget kunstgress. Vi har alle muligheter lørdag, fortsetter veteranen som står med 20 scoringer så langt denne sesongen.

Går helt inn

Dersom Leknes vinner seriefinalen, tror Gøran Ellingsen at blåtrøyene går «helt inn» som han sier. Med andre ord opp i 3.-divisjon sesongen 2018. Landsås hjemme og Skånland borte lyder de to siste oppgjørene.

- Og dersom det blir spill i 3.-divisjon neste år, kan jeg love deg at jeg er med, melder 40-åringen.

- Jeg er klar for å ta de treningsmengdene som skal til for å henge med. Jeg tror at avstanden mellom Melbo, Leknes og Lofoten i toppen av 4.-divisjon og nederste halvdel av tabellen i 3.-divisjon ikke er uoverkommelig stor, sier Gøran Ellingsen.

Optimist

Leknes-trener Robin Hansen er også optimist foran seriefinalen mot Melbo.

- Bortsett fra Sten Niclas Stensen som må sone for det røde kortet han pådro seg borte mot Høken sist helg, er alle mann alle på plass. Anastasijs Mordatenko og Deniss Tarasovs har slitt litt med strekkskade, men er i likhet med resten av troppen fit for fight mot Melbo, åpner Robin Hansen.

- Tre treninger denne uka før det braker løs lørdag. Jeg gleder meg veldig, dette er artig! Vi forbereder oss godt inn mot kampen, forsterker det vi er gode på og forbereder oss på mottrekk i forhold til det vi vet Melbo behersker best, fortsetter Leknes-treneren.

Tremålstap sist

Leknes tapte 3-0 borte mot Melbo i vårens oppgjør.

- Sifrene forteller ikke hele sannheten. Det var en spesiell kamp hvor vi var mye mer med enn 3-0 tilsier. Vi fikk to straffespark mot oss med fem minutters mellomrom mot slutten av første omgang. Da vi kjørte opp og jaktet på redusering i sluttfasen av kampen, kom i stedet det tredje baklengsmålet, forteller Robin Hansen.

- Vi fokuserer kun på denne kampen, en revansje for tapet i vår og fortsatt ubeseiret på hjemmebane i år, legger han til.

Men dersom det skulle gå veien helt opp i 3.-divisjon, må Leknes ifølge treneren forsterke troppen med to-tre mann. Robin Hansen vet hva han snakker om, senest i fjor trente han Lofoten i 3.-divisjon.

I hundre

Sten Roger Sandnes, sportslig leder i Leknes Fotballklubb, er i hundre foran seriefinalen.

- Det vi har gjort så langt i år, er bare en fantastisk prestasjon. Jeg har tro på at vi vil prestere også mot Melbo hjemme førstkommende lørdag. Jeg er rett og slett utrolig stolt av at vi er i den situasjonen som vi er i akkurat nå; best i Lofoten og klar for seriefinale! Vi har vunnet flest kamper av alle lagene i denne 4.-divisjonsavdelingen i år, og vi har åtte seire og en uavgjort hjemme, sier en entusiastisk Sten Roger Sandnes.

Han legger til at Leknes Fotballklubb er klar for et eventuelt spill i 3.-divisjon sesongen 2018.

- Hvorfor skulle ikke vi klare det når lag rundt oss i Lofoten og Vesterålen klarer det? Vi er den største kommunen, vi har de beste rammebetingelsene, vi har kort sagt det som skal til. Og jeg minner om at det er en bra reisefordeling i Norsk Tipping-ligaen. Men det vil fortsatt være snakk om masse hardt arbeid, vi kan ikke sitte med hendene i fanget, avslutter en optimistisk sportslig leder i Leknes Fotballklubb.

Og bare så det er sagt; Melbo står med 47 poeng og 63 plussmål foran lørdagens batalje i Leknes Idrettspark. Leknes på andreplass har 46 poeng og 28 plussmål.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags