Mathias Normann er fast inventar i Moldes startellever, og startet også kampen på bortebane mot Sarpsborg 08 mandag.

Kampen startet på ellevilt vis med en scoring allerede i det første spilleminutt, da Mikkel Agger sendte hjemmelaget i føringen. Molde kvitterte etter åtte minutter ved Erling Braut Håland, før Sarpsborg 08 gikk opp til 2–1 på straffe ved Agger.

I det 29. spilleminutt fikk Molde corner, og her steg en umarkert Mathias Normann til værs og stanget inn utligningen for bortelaget.

Dette var Normanns første eliteseriescoring for Molde. Svolværingen er på utlån fra Premier League-klubben Brighton & Hove Albion.

Andre omgang forble målløs, men i det 71. spilleminutt fikk Normann direkte rødt kort for å tilsynelatende ha stemplet Rashad Muhammed. Det var en avgjørelse han slett ikke var enig i selv.

– Jeg hadde vært tøff nok til å stå her og si fra om det røde kortet i dag, men det er helt ærlig ikke et rødt kort. Jeg setter bare ned foten. Det var ikke med vilje. Jeg mener utvisningen er feil, sa Normann til Eurosport etter kampen, og la til:

– Jeg føler at jeg har dommeren veldig imot meg i dag.

Dommer Ola Hobber Nilsen forklarte også hvordan han oppfattet situasjonen.

– Det røde kortet er vi komfortable på, rett og slett. Normann tråkker på spilleren bevisst. Når vi oppfatter det slik er det voldsom opptreden, og i regelboken er det rødt kort. Vi mener han kunne unngått å tråkke på spilleren, forklarte Nilsen.