- Vi møtte mye tøffere motstand enn vi er vant til

MARITA-MØTE: Dina Nilsen (fra venstre), Edda Kaspersen og Pernille Jørgensen fikk møte Ballstad-/Røa-spilleren Marita Holmen Iversen under Polar Kraft Cup i helgen.

MARITA-MØTE: Dina Nilsen (fra venstre), Edda Kaspersen og Pernille Jørgensen fikk møte Ballstad-/Røa-spilleren Marita Holmen Iversen under Polar Kraft Cup i helgen. Foto:

Av

– Det var først og fremst ei artig og lærerik helg i Narvik. Men også litt surt og uvant å tape så mye, åpner fotballspillerne Dina, Edda og Pernille.

DEL

Sist helg var Dina Nilsen, Svolvær IL, Edda Kaspersen, Kabelvåg IL, og Pernille Jørgensen, Leknes FK, i malmbyen hvor de spilte på Hålogaland kretslag (Team Topp) J 16/15. Motstandere i de fire kampene var intet mindre enn Røa, Grand, Medkila og BOIF som deltok i turneringen Polar Kraft Cup.

Artig og lærerikt

– I de første kampene ble vi overkjørt, og det skulle da også bare mangle mot toppmotstandere som vi bare ser på TV. Respekten for de gode damespillerne var stor. Surt og uvant for oss å tape så mye. Men i kampen om syvendeplassen slo vi BOIF 10-8, sier Dina som sesongen 2020 skal spille på SILs guttelag og kanskje også damelaget.

– Trenerne våre var flinke til å gi tilbakemeldinger og veiledning. Vi fikk oppgaver som vi skal jobbe videre med i egen klubb, og vi så på video på situasjoner hvor vi kunne ha tatt andre valg enn vi gjorde, fortsetter midtbanespilleren.

Fokus

– Fokus, det å være til stede, sto sentralt denne kamphelgen. Vi møtte, som Dina sier, mye tøffere motstand enn vi er vant til, da må fokuset være enda større enn det er i det daglige. Vi fikk gjennomgå i de første kampene, vi fikk kjenne på å ikke bare vinne i fotball, det var lærerikt og utviklende, sier Edda som ikke spilte den siste kampen på grunn av en liten skade.

– Jeg scora bare ett mål i løpet av de kampene jeg spilte. Det er ikke vanlig kost. Lærerikt å føle på det å bryne seg mot et skikkelig tøft forsvar, fortsetter hun.

Back

– Til vanlig spiller jeg på midtbanen, men i helgen fikk jeg også prøve meg som back. Det var artig og lærerikt, jeg hadde en god følelse etter kampene. Jeg fikk gode tips og god i veiledning i det å spille back, veldig lærerikt, sier Pernille som pådro seg strekk i løpet av kamphelgen og fikk med seg bare to kamper.

– Jeg sitter igjen med en god følelse etter denne helgen i Narvik, mot tøff motstand. Vi er en flott gjeng som holder sammen, og vi har veldig gode trenere i Matias Olsen, Gunnar Gamst og Ted Pedersen. Nå er det spennende å se om vi går videre til samlingen på Fauske om ikke lenge, det avgjøres om en uke, fortsetter hun.

Marita

Ballstad-/Røa-jenta Marita Holmen Iversen var på plass i Narvik sist helg. Dina, Edda og Pernille fikk et møte med henne.

Marita sa blant annet at disse jentene er mye bedre teknisk enn hva hun var på samme alder.

«Team Topp» er samlinger med de for tiden mest talentfulle spillerne i Hålogaland fotballkrets. Tiltaket skal inspirere og motivere, fylle på med kunnskap og skape forståelse for hva som skal til for å utvikle seg videre.

I så måte traff Narvik-helgen sentrumsblink hos de lovende lofotjentene Dina Nilsen, Edda Kaspersen og Pernille Jørgensen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags