– Dette er bare ubeskrivelig herlig! Jubler Henning Johnsen Holand etter 4–2 seieren over Mjølner.

Henning sto for to av de fire Svolvær-målene da de blåhvite vant også den andre finalen.

De to andre gjorde Szymon Piotr Owczarek.

– På det første målet var jeg umarkert – og signaliserte det til Einar Eriksen. Overlegget var perfekt. På det andre målet var det bare fokusere på returballen, fortsetter Henning.

Fort Svenningsletta

Fort Svenningsletta ble ikke inntatt av Mjølner, men de første 25 minuttene var gjestene best. Svolvær-guttene hadde høye skuldre, og kom aldri skikkelig opp i presset.

Etter hvert bedret det seg. Svolvær kom seg høyere opp i banen, og både Edvard Helmersen Lind og Emil Alexander Størkersen kom til avslutning. Aller farligst var det da Henning Johnsen Holand satte ballen i tverrliggeren tidlig i kampen.

0–0 til pause.

 

Løsnet

Etter hvilen løsnet det for Svolvær. 1–0 og 2–0 i løpet av første halvdel av andre omgang. men så kom en redusering – før hjemmelaget fikk ytterligere to scoringer. helt på tampen av kampen fastsatte Mjølner sluttresultatet til 4–2.

Bra!

-Vi spilte etter hvert bra fotball, hele laget, men første del av kampen var det ikke som det skulle være. De to scoringene tidlig i andre omgang gjorde at vi kunne senke skuldrene, sier kaptein Edvard Helmersen Lind.

– Og jeg er glad for at jeg scoret to mål i dag, sier polske Szymon Piotr Owczarek som også scoret i den førte finalekampen.

 

3–2

Svolvær hadde en 3-2-ledelse å gå på etter den første finalekampen. Det i en kamp hvor Henrik Charlsen fikk rødt kort midtveis i første omgang.

Og seier ble det altså i den andre kampen.

– I andre omgang senket skuldrene seg og vi spilte fotball igjen. Guttene tok beskjedene og oppmuntringene som de fikk i pausen, sier Stian Haugnes.

Svolvær ILs guttelag er kretsmester sesongen 2016.

Lofotposten stiller seg i gratulantenes rekker.

Kampfakta

Svolvær-Mjølner 4–2 (0–0)

KM-finale gutter 16

Svenningsletta

Mål: 1–0 Henning J. Holand (51), 2–0 Szymon Piotr Owczarek (60), 2–1 Victor Dos Santos (62), 3–1 Holand (66), 4–1 Owczarek (72), 4–2 Mathias Claeson (80)

Dommer: Stine Margrete Jensen, Reine IL

Tilskuere: ca. 150