Fart, spenning og brede smil på Skårungen Cup: - Fotball er morsomt!

Nikoline Samuelsen og Cornelia Myklebust Sørdal fra Flakstad J14 storkoste seg på Skårungen Cup.

Nikoline Samuelsen og Cornelia Myklebust Sørdal fra Flakstad J14 storkoste seg på Skårungen Cup. Foto:

- Å delta på Skårungen Cup er en positiv opplevelse. Det er morsomt å spille fotball, og så er det sosialt. Vi blir kjent med mange nye folk.

DEL

Det forteller Nikoline Samuelsen og Cornelia Myklebust Sørdal fra Flakstad J14. Jentene har akkurat spilt en fartsfylt kamp mot Svolvær på Stranda stadion, hvor resultatet til slutt ble 1–1.

– Det var en helt ok kamp. Vi hadde mye fint spill, men vi er ikke helt fornøyd med resultatet. Vi burde hatt bedre uttelling på sjansene våre, sier duoen, som har spilt fotball sammen i åtte år.

– Også slo vi dem 2–0 i serien, legger de til med et smil.

Flakstad IL har valgt å gjøre mer ut av fotballturneringen, og overnatter derfor ved Sandvika camping. Det synes Nikoline og Cornelia er morsomt.

– Det er gøy å overnatte med vennene våre, slår de fast.

Fikk øve seg på elleverfotball

54 lag fra Nordland og Troms deltar på årets utgave av Skårungen Cup. Fra fredag til søndag blir det spilt fotball både i Kabelvåg og i Svolvær. Lørdag formiddag var Svolvær G14 i aksjon mot Bardufoss og Omegn IL på Svenningsletta. Det ble en overlegen seier 5–0 til «hjemmelaget».

– Det var en artig kamp. Vi får til mye fint spill. Jeg synes vi har et godt lag, og vi skal prøve å vinne hele turneringa. I tillegg er det morsomt å spille på hel bane. Jeg skulle ønske vi hadde det tilbudet her hjemme, sier tomålsscorer Andreas Normann.

Han får støtte av lagets trener, Ståle Elvebakk, som er fornøyd med at laget får til det de har jobbet med på treningsfeltet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med kombinasjonsspillet vårt. Alle tar ansvar, og det er utrolig artig å se. I denne kampen var det nesten enveiskjøring, og det viser at når det gjelder så gjør guttene akkurat det vi har pratet om. Det er utrolig flotte gutter, sier Elvebakk.

Treneren sier videre at det er positivt å delta på turneringer som Skårungen Cup, hvor laget kan få bryne seg på andre motstandere enn de møter i hjemlig serie.

– Det er viktig. Spesielt nå som vi ikke kan spille elleverfotball i den hjemlige serien er det fint å kunne gjøre det her. Det gir oss en god pekepinn på hvor vi står i forhold til andre lag. Vi slo Mjølner 2–0 på fredag, og guttene hevder seg bra, skryter Elvebakk.

Mange frivillige

Turneringsansvarlig i Svolvær IL, Marit Størmer Nordby, forteller at det er mange frivillige i sving under turneringa.

– Det er fullt kjør både i Kabelvåg og i Svolvær fra morgen til kveld. Foreldre, A-lagsspillere fra Svolvær og mange andre bidrar til at turneringen blir så god som mulig. Vi har dommere fra Kabelvåg, FK Lofoten, Svolvær, Knausen og flere andre steder. Vi har også fått hjelp fra håndballgruppa i Kabelvåg til å drifte kafeen. Det er stor aktivitet og mange folk i sving, forteller Størmer Nordby.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags