(Rana Blad): Sortland IL tapte 0-14 mot Junkeren for halvannen uke siden, og stort bedre ble det ikke da de tapte 0-3 hjemme mot Grei sist helg.

Laget ligger sist i 3. divisjon avdeling 6 foran oppgjøret mot Stålkam i Blåbyhallen kommende lørdag.

Ansatt

I dag har Sortland IL sendt ut pressemelding om at de har ansatt en ny trener. Detter skriver Vesterålen online.

Pedersen blir dermed historisk og blir, så vidt vi kjenner til, den andre kvinnen i norsk fotballhistorie som trener et herrelag på så høyt som 3. divisjon. I Skjervøy, som også har null poeng etter de tre første kampene i 3. divisjon, er det Eline Torneus som er trener.

– Vi ser dette som en spennende, langsiktig løsning på trenersituasjonen, sier styreleder Mats Aas i en pressemelding.

– Julie er ekstremt fotballfaglig sterk, er en ledertype og har gjennom flere møter med oss delt sine tanker om hvordan fotball skal spilles, hvordan et lag skal fungere og vi ser frem til et godt samarbeid med Julie, fortsetter han.

Mastergrad

Voktor Pedersen (28) er i dag spillende assistenttrener på klubbens damelag, og har spillererfaring fra Toppserien med Kolbotn. Hun er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, hvor hun har en mastergrad i idrettsvitenskap.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er en stor utfordring jeg har foran meg. Det har vært en litt rotete serieinnledning, og jeg blir den fjerde treneren de har hatt på de første fire-fem kampene. Det har ikke vært det beste resultatmessig, heller, sier Julie Voktor Pedersen til Dagbladet.

Sortlands trener de siste to sesongene Steve Edvardsen, gikk av 18.april.