Gå til sidens hovedinnhold

Stamsund IL lodder stemningen for seniorfotball!

Artikkelen er over 3 år gammel

Stamsund IL (STIL) satser på herrelag i 5. divisjon, og damelag i 2.divisjon.


- Dette håper jeg blir noe av, smiler Simon Malnes Sandberg, som ett av 20 navn som tegnet seg på listen over interesserte spillere.

- Bra for stedet

Sandberg har de to siste sesongene spilt for 6. divisjonslaget Remyra IL i Stjørdal, og er ikke i tvil om hvor han vil spille om STIL etablerer A-lag.

- Jeg flyttet til Leknes for to måneder siden men er Stamsundgutt, så spill i Stamsund er førstevalget, fastslår Simon, som mener at et seniorlag i Stamsund er bra for stedet.

- Det er vel den eneste litt større plassen her på øya hvor det ikke er seniorlag, så det er klart at det vil være bra for stedet og folkene her.

Håper på damelag

Linnveig Larsen og Karoline Nordahl smiler når Lofotposten slår seg ned ved siden av dem på møte i alpinhytta mandag kveld. Begge tegner de seg på listen over interesserte damespillere.

- Ja nå må vi kjøpe oss leggbeskyttere, for nå er vi klare for comeback, fortelles det latterfullt fra Linnveig og Karoline, som spilte aldersbestemt fotball til de var 16 år.

- Da var det ikke tilbud videre i Stamsund, så nå håper vi at det blir damelag her. Vi er klare, og har veldig lyst til å spille fotball igjen.

Ønsker å satse

Leder i STILs fotballgruppe, Elisabeth Andersen, håper at Stamsund kan stille med lag både for damer og herrer til neste sesong.

- Det hadde vært flott, og nå får vi se om vi får nok spillere til å satse.

20 spillere tegnet seg på herrelisten, mens 14 tegnet seg på damelisten.

- Vi må nok ha noen navn til på herresiden, og en god del flere navn på damesiden, fastslår lederen, som fikk syv spillere på herresiden over juniornivå på listen.

Veien videre går via møter og oppstart av trening, og så evalueres det i november- desember om man her spillermateriell til å melde opp lag fra Stamsund.

- Jeg håper vi får det til, smiler leder i fotballgruppa Elisabeth Andersen.

Den nye kunstgressbanen i Stamsund ble åpnet i august 2014, og nevner at sist Stamsund spilte på seniornivå var i 1997, mens det på damesiden ble spilt sammen med Blest sesongen 2010.

Kommentarer til denne saken