Da Lofotposten tok kontakt, satt kommentatorlegenden Arne Scheie på bussen fra Manchester til Liverpool for å få med seg tirsdagens toppoppgjør mellom Liverpool og Chelsea på Anfield.

– Tippemesterskapet er en fantastisk konkurranse og ide. Det må være midt i blinken for dem som er interessert i fotball og tipping, og dem er det mange av! Hvis jeg var leser av Lofotposten hadde jeg hevet meg med i kampen om den gjeve turen til London og FA Cup-finalen, sier Scheie til Lofotposten.

Som plommen i egget

Scheie er levende opptatt av sport. Han ble fast ansatt i NRK i 1972 og har hatt fotball og skihopp som spesialfelt i sitt virke som sportskommentator for NRK i over 40 år. Våren 2014 pensjonerte han seg.

– Jeg savner mine tidligere kollegaer, men har bare vært innom NRK en håndfull ganger. Når man er pensjonist gjør man som man vil. Jeg har hatt et privilegert liv som sportskommentator i NRK, og det har jeg også nå som konsulent for Norsk Tipping. Jeg har det som plommen i egget, og ønsker ikke noe mer, sier Scheie.

Får du mange henvendelser fra folk som savner deg på TV-skjermen?

– Nå skal jeg ikke skryte, men jeg får mange tilbakemeldinger fra folk som satte pris på arbeidet mitt. Motivene kan jeg ikke gå god for, men det er hyggelig å høre, sier den karismatiske sportsentusiasten.

– En utrolig reise

Ifølge Wikipedia har Scheie dekt åtte vinter-OL, vært til stede på 41 hoppuker og kommentert over 870 fotballkamper. Over 100 av dem har vært Norges landslagskamper. Men savner han det?

– Jeg tenkte på det da jeg satt på Anfield tirsdag kveld. Jeg er glad jeg slipper logistikken; reisene, utstyret, opprigging og ansvaret. Man får en slags prestasjonsangst, for alt skal være riktig. Men det har også vært en skjerper, for det du gjør blir arkivert for resten av livet. Men å jobbe med fotball og ski har vært et eventyr og en utrolig reise, sier Scheie til Lofotposten onsdag morgen.

Atmosfære i særklasse

Kommentatorlegenden skryter uhemmet av trykket og atmosfæren på Anfield, og mener det var helt i særklasse i toppoppgjøret mellom Liverpool og Chelsea tirsdag kveld.

– Liverpool skapte veldig lite i første omgang, og Chelsea gjorde jobben ved å parkere bussen. I andre omgang synes jeg kampen åpnet seg litt mer. Liverpool utlignet, og Chelsea bommet på straffespark ved Diego Costa. Til syvende og sist var ikke 1–1 et gærent resultat. For spenningen i toppen var det viktig at ikke Chelsea fikk ytterligere forsprang på konkurrentene. Det er lite håp nå. Chelsea skal gjennom noen tøffe kamper, sier Scheie, som selv er Manchester United supporter.

Som supporter av erkerivalen, hvordan føltes det å håpe på Liverpool-seier?

– Hadde Chelsea vunnet ville det kun vært et spørsmål om å bli blant de fire beste for de andre lagene. Det handler om å skape spenning. Jeg synes uansett det er moro å se all fotball, spesielt Liverpool og Tottenham, sier Scheie.

– Tipp rasjonelt

Har du noen gode tips til Lofotpostens deltakere i Tippemesterskapet?

– Det må være å ikke gi seg. Man må følge med, og ikke bli følelsesmessig engasjert ved å kun tippe med hjertet. Dette er tipping, og da handler det om å være rasjonell. Man må ha litt erfaring fra tipping og vite mye om fotball, konkluderer Scheie.

Scheies tippetips:

Tottenham - Middlesbrough H

Hull City - Liverpool B

Everton - Bournemouth H

Southampton - West Ham HU

West Bromwich - Stoke HU

Crystal Palace - Sunderland H

Watford - Burnley H

Newcastle - Derby HU

Ipswich Reading - H

Birmingham - Fulham HB

Cardiff - Norwich U

Blackburn - Queens Park Rangers U

I Lofotpostens redaksjon er meningene delte om hvilke lag som duger:

tippevideo uke 1 

Reglene for Tippemesterskapet 2017:

Alle som abonnerer på avisen eller kjøper Lofotpostens papiravis i løssalg, kan delta i Lofotpostens tippemesterskap. Unntaket er Lofotpostens ansatte og deres familie.

Deltakere må også være fylt 16 år før FA-cupfinalen 27. mai.

Mesterskapet innledes med fire kvalifiseringsrunder der de 16 deltakerne som tipper best går videre fra hver omgang. De 64 kvalifiserte møter deretter hverandre to og to etter utslagsmetoden (cup).

Tippekupongen trykkes i kvalifiseringsukene i papirutgavene fra mandag til og med torsdag. Hver deltaker kan delta med maksimalt fire kuponger i konkurransen per uke. De som leverer mer enn fire kuponger, blir automatisk diskvalifisert.

Bare originale kuponger fra vår papiravis teller i konkurransen. Digitale abonnenter som vil delta i Tippemesterskapet, kan kontakte Lofotposten på e-post konkurranse@lofotposten.no for instruks. Abonnementsnummer må oppgis.

Kuponger må leveres Lofotpostens kontor på Leknes eller Lofotpostens kontor i Svolvær, senest kl. 15.30 fredagen uka kvalifiseringsrunden pågår.

Kuponger kan også sendes per post til Lofotposten, Postboks 23, 8301 Svolvær. Vennligst merk konvolutten med «Tippemesterskapet 2017». Kuponger som sendes per post må være ANKOMMET Lofotposten innen kl. 15.30 fredag, da det ikke er postgang lørdag. Lofotposten kan ikke holdes ansvarlig dersom postgang fører til at kuponger ikke når frem før vår frist.

Det skal sendes inn 16-rekkers kupong. Det vil si at man kan sette fire halvgarderinger. Vi bruker lørdagskupongene til Norsk Tipping. Når to eller flere har likt antall rette i kvalifiseringsrundene, bruker vi loddtrekning. I cuprundene går vi tilbake runde for runde og sammenligner tidligere resultater for å avgjøre hvem som går videre ved likt antall rette i duell. Er det fremdeles likt bruker vi loddtrekning.

Hver tirsdag offentliggjør vi navnene på de 16 som har gått videre fra kvalifiseringsrunden uka før. Når vi er i gang med cupspillet, offentliggjøres de som går videre i mandagsavisen.

I cuprunden skal kuponger leveres per epost til Lofotposten senest onsdag kl. 09.00. Ved for sein innlevering vil duellen ende med walk-over. Tippemesterskapet er en konkurranse arrangert av Lofotposten, i samarbeid med Norsk Tipping.