Lofotposten tok i år Tippemesterskapet, som arrangeres i samarbeid med Norsk Tipping, tilbake til røttene. Kupongen er tilbake i papiravisen, og duellene i cuprundene er reintrodusert.

Tapte i finalen i 1997

Lørdag gikk den første kvalifiseringsrunden av stabelen, og Ketil Johnsen fra Leknes gikk videre med 10 rette på kupongen. Det var det bare ni andre tippere som klarte matche.

– Åj, det var en hyggelig beskjed å få. Jeg hadde ikke skrevet opp tipsene mine, så jeg visste ikke hvor mange rette jeg hadde. Jeg så det var mange hjemmeseire, men det regnet jeg med at det var mange som hadde på sine kuponger. Da trenger jeg ikke tenke mer på det før cuprundene begynner, sier Johnsen da Lofotposten ringer for å gratulere.

Johnsen forteller at han brukte å være med på Tippemesterskapet tidligere, og er glad for at Lofotposten i år har tatt konkurransen tilbake til røttene.

– Jeg har ikke vært med de siste årene når Tippemesterskapet har blitt arrangert digitalt. I 1997 kom jeg helt til finalen, men jeg tapte på en kamp som gikk til trekning. Det var litt surt, humrer leknesmannen.

Det var for øvrig Jan Harald Klingan fra Stamsund som vant konkurransen i 1997.

Trodde på Hull

Ifølge Johnsen selv er han ingen stortipper, men leverer sporadisk inn en kupong eller to. Han forutså uansett at Hull skulle slå hans eget favorittlag Liverpool på hjemmebane.

– Jeg regnet nesten med at det kom til å bli slik. Liverpool har vært katastrofalt dårlige etter årsskiftet, så det var ikke overraskende i det hele tatt, sier Johnsen, som har holdt med de røde siden slutten av 60-tallet.

Han har ved to anledninger reist til England for å se de røde i kamp på Anfield, og legger ikke skjul på at det hadde vært stas å få oppleve Wembley og FA Cup-finalen.

– Det hadde nok vært en stor opplevelse, men det er langt frem. Jeg får bare krysse fingrene, avrunder Johnsen.

Disse er videre

10 rette: Ketil Johnsen, Leknes

10 rette: Magne Monsen, Bøstad

10 rette: Anita Waage, Bøstad

10 rette: Rolf Johansen, Eggum

10 rette: Helge Olsen, Bøstad

10 rette: Henning Pedersen, Kabelvåg

10 rette: Børge Pedersen, Svolvær

10 rette: Willgunn Didriksen, Kabelvåg

10 rette: Fredrik Arnt Johansen, Napp

10 rette: Hogne Bang Winther, Svolvær

9 rette: Thea Sofie Sørensen, Ballstad

9 rette: Sigurd Thomassen, Leknes

9 rette: Kennet Lyster, Rystad

9 rette: Tore Høyen, Leknes

9. rette: Willy Wikstøl, Leknes

9. rette: Tor-Inge Nikolaisen, Svolvær.

  • Alle deltakerne med ni rette gikk videre ved loddtrekning.
  • Lofotposten minner om at alle som allerede er kvalifisert ikke skal levere kupong før cuprundene tiltar i uke 10.
  • Alle som er kvalifisert til cuprundene må sende et bilde av seg selv til konkurranse@lofotposten.no.

Reglene for Tippemesterskapet 2017:

Alle som abonnerer på avisen eller kjøper Lofotpostens papiravis i løssalg, kan delta i Lofotpostens tippemesterskap. Unntaket er Lofotpostens ansatte og deres familie.

Deltakere må også være fylt 16 år før FA-cupfinalen 27. mai.

Mesterskapet innledes med fire kvalifiseringsrunder der de 16 deltakerne som tipper best går videre fra hver omgang. De 64 kvalifiserte møter deretter hverandre to og to etter utslagsmetoden (cup).

Tippekupongen trykkes i kvalifiseringsukene i papirutgavene fra mandag til og med torsdag. Hver deltaker kan delta med maksimalt fire kuponger i konkurransen per uke. De som leverer mer enn fire kuponger, blir automatisk diskvalifisert.

Bare originale kuponger fra vår papiravis teller i konkurransen. Digitale abonnenter som vil delta i Tippemesterskapet, kan kontakte Lofotposten på e-post konkurranse@lofotposten.no for instruks. Abonnementsnummer må oppgis.

Kuponger må leveres Lofotpostens kontor på Leknes eller Lofotpostens kontor i Svolvær, senest kl. 15.30 fredagen uka kvalifiseringsrunden pågår.

Kuponger kan også sendes per post til Lofotposten, Postboks 23, 8301 Svolvær. Vennligst merk konvolutten med «Tippemesterskapet 2017». Kuponger som sendes per post må være ANKOMMET Lofotposten innen kl. 15.30 fredag, da det ikke er postgang lørdag. Lofotposten kan ikke holdes ansvarlig dersom postgang fører til at kuponger ikke når frem før vår frist.

Det skal sendes inn 16-rekkers kupong. Det vil si at man kan sette fire halvgarderinger. Vi bruker lørdagskupongene til Norsk Tipping. Når to eller flere har likt antall rette i kvalifiseringsrundene, bruker vi loddtrekning. I cuprundene går vi tilbake runde for runde og sammenligner tidligere resultater for å avgjøre hvem som går videre ved likt antall rette i duell. Er det fremdeles likt bruker vi loddtrekning.

Hver tirsdag offentliggjør vi navnene på de 16 som har gått videre fra kvalifiseringsrunden uka før. Når vi er i gang med cupspillet, offentliggjøres de som går videre i mandagsavisen.

I cuprunden skal kuponger leveres per epost til Lofotposten senest onsdag kl. 09.00. Ved for sein innlevering vil duellen ende med walk-over. Tippemesterskapet er en konkurranse arrangert av Lofotposten, i samarbeid med Norsk Tipping.