Frank (45) vant Tippemesterskapet for 20 år siden: - Det føles mer ut som ti

Tippemester: Frank Karlsen stakk av med seieren i Tippemesterskapet for 20 år siden.

Tippemester: Frank Karlsen stakk av med seieren i Tippemesterskapet for 20 år siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frank Karlsen satt på benken for FK Lofoten i Trondheim da finalen i Tippemesterskapet gikk av stabelen. Med jevne mellomrom måtte han inn i garderoben for å sjekke ståa.

DEL

TIPPEMESTERSKAPETLaukvikværingen stakk av med seieren i Tippemesterskapet i 1999. Karlsen var da 25 år gammel.

- Det er helt sykt å tenke på at det er 20 år siden. Det føles mer ut som ti, men årene går, sier Karlsen og ler.

For 20 år siden bodde han i Svolvær. I dag bor han på Melbu hvor han jobber i ei lederstilling på Hadsel videregående skole.

Les også: Fjorårets tippemester: – Målet er å vinne også i år

Satt på benken

Karlsen forklarer at Tippmesterskapet var veldig populært på 90-tallet, og at det alltid var stas da konkurransen ble kjørt i gang om vinteren.

- Vi var mange kompiser og kjenninger som meldte oss på år etter år. Jeg husker at det vanskeligste var å kvalifisere seg. Det var mange år jeg ikke klarte det, men i 1999 gikk jeg videre, sier Karlsen.

I 1999 spilte Karlsen selv fotball og var en del av stallen til FK Lofoten, som da spilte i 1. divisjon. Da finalerunden i Tippemesterskapet gikk, befant Karlsen seg i Trondheim hvor FK Lofoten skulle spille borte mot Byåsen.

- Kampene på kupongen ble spilt midt i vår kamp. Jeg husker at jeg var reserve, noe jeg forsåvidt syntes var greit. Da kunne jeg holde meg oppdatert. Jeg var innom garbderoben flere ganger i løpet av kampen, hvor en kompis oppdaterte meg over telefonen, sier Karlsen, som forklarer at spenningen var der helt til siste kamp på kupongen var blåst av.

- Vi hadde forholdsvis like kuponger, men han hadde flere rette fra tidligere runder. Jeg var med andre ord helt avhengig av å tippe best. I de siste spilleminuttene ble det avgjort, og jeg stakk av med seieren.

Les også: Nå starter kampen om Wembley igjen!

- Veldig gøy

Den da 25 år gamle Karlsen hadde vært fotballinteressert lenge, men hadde aldri vært i England eller på kamp i utlandet. Finalen i 1999 ble spilt mellom Manchester United og Newcastle, hvor førstnevnte til slutt stakk av med seieren.

- Som hardbanka Liverpool-supporter var det ingen hemmelighet at jeg heiet på Newcastle, men samtidig var opplevelsen av å få være der så stor at det ikke gjorde noe, sier Karlsen.

Han forklarer at rundt 50.000 United-supportere og rundt 30.000 Newcastle-supporte sto for ei stemning som ikke kunne beskrives.

- Det var rett og slett veldig gøy!

Karlsen har ikke deltatt i Tippemesterskapetde siste årene, men er ikke fremmed for at han prøver seg igjen.

- Jeg må kanskje det. Det var veldig artig å få oppleve, men samtidig unner jeg noen som aldri har vært å få dra, sier han.

Slik spår Tippemesteren ukas kupong:

Cardiff Bournemouth H
B
Chelsea Huddersfield H

Everton Wolverhampton H

Burnley Southampton
U
Crystal Palace Fulham H

Brighton Watford H U
Sheffield United Bolton H

West Bromwich Middlesbrough H

Bristol City Swansea H U
Hull Stoke H

Reading Aston Villa
U
Leeds Norwich H U
Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags