Kim Rune og Ronny møtes til finalen i Tippemesterskapet

Finale: Etter flere måneder med spennende tipping møtes Ronny Johansen (44) og Kim Rune Sivertsen (23) til finalen i Tippemesterskapet denne uka.

Finale: Etter flere måneder med spennende tipping møtes Ronny Johansen (44) og Kim Rune Sivertsen (23) til finalen i Tippemesterskapet denne uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kim Rune Sivertsen fra Kleppstad og Ronny Johansen fra Bøstad gikk videre fra lørdagens semifinaler i Tippemesterskapet.

DEL

Med sine syv rette slo Sivertsen ut Willgunn Didriksen fra Kabelvåg som hadde seks rette.

Finn-Raymond Fredriksen fra Gravdal måtte se seg slått av Johansen som hadde syv rette mot Fredriksen sine fem.

Etter flere spennende måneder med tipping er det altså nå klart for finale mellom Kim Rune Sivertsen og Ronny Johansen.

Overrasket

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt, så det føles veldig godt! Jeg har aldri kommet så langt før, sier Johansen, som har vært med i Tippemesterskapet fem ganger tidligere, men aldri klart seg gjennom kvalifiseringsrundene en gang.

– Hva er planen for å slå Kim Rune i finalen?

– Han var den jeg håpet på å møte. Denne runden har vi begge syv rette, men jeg har flere rette enn han i sist runde. Sånn sett har jeg et lite overtak dersom finalen skal ende uavgjort, men det er nok den flaksen som eventuelt avgjør det hele til slutt, ler Johansen.

Sivertsen sin plan for å slå Johansen er å ha flest rette.

– Ja, jeg har ikke noe bedre plan i alle fall. Jeg må bare stole på magefølelsen, og satse på det beste. Å komme så langt er jo en seier i seg selv, ler han, og legger til;

– Det er sykt artig å være i finalen. Jeg tror ikke det har gått opp ordentlig for meg enda. Dette er første gang jeg har vært nervøs så langt i Tippemesterskapet. City-kampen og Godset-kampen var avgjørende. Jeg visste at jeg gikk videre hvis jeg traff på en av dem, men så ble det uavgjort i kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset. Da ble jeg nervøs, men det gikk heldigvis min vei i City-kampen!

Kupongen

Før finalen har Johansen et overtak, etter at han prikket inn ni rette i kvartfinalen. Sivertsen maktet kun seks rette, og dermed holder uavgjort for Johansen på den avgjørende kupongen.

Vinneren stikker som kjent av med en langhelg i London og billett til FA Cup-finalen på Wembley 19. mai.

Kupongen finalistene skal fylle ut denne uka er som følger:

1. Start–Vålerenga
2. Tottenham–Manchester City
3. Liverpool–Bournemouth

4. Swansea–Everton
5. Huddersfield–Watford
6. Crystal Palace–Brighton

7. Burnley–Leicester
8. Reading–Sunderland
9. Middlesbrough–Bristol City

10. Nottingham Forest–Ipswich
11. Norwich–Cardiff
12. Queens Park Rangers–Preston


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags