Sørensen, som er fra Ballstad, er for tiden travelt opptatt med fotballen på forskjellige nivå. Kretslagene skal prestere, og J17-landslaget som han trener nærmer seg eliterundene i kvalifiseringen til sommerens EM-sluttspill. Men først skal de møte USA og England til dyst på engelsk jord i februar.

Ren bingo

Landslagstreneren tar seg uansett tid til å delta som tippegjest i Lofotpostens Tippemesterskap.

– Jeg tror dette må være årets feigeste tipperekke, flirer han.

– Jeg føler meg ikke som noen spesielt god tipper. Jeg tror sjansen hadde vært større om du hadde ringt til «muttern». Det er hun som er tipperen i familien. Hun er flink, fortsetter han.

Sørensens tippetips tror favorittene Tottenham og Liverpool innfrir på lørdag.

– Kampene på nederste del av helgas kupong er ren bingo. Flere av lagene ligger nærme hverandre på tabellen. Jeg har også sjekket folkerekka, men det var ikke mye å bli klok på der heller. Det er ikke lett, vedgår Sørensen.

– Taper mer enn jeg vinner

Sørensen forteller at han liker å levere en oddskupong innimellom landslagskampene.

– Men jeg taper betydelig mer enn jeg vinner, humrer han, og legger til:

– Jeg synes det er artig. Jeg ser fremdeles fotball på tv, men lidenskapen til lagoppstillinger og statistikker er ikke slik den var for noen år siden. Jeg betrakter heller kampene litt på avstand, og leter etter litt andre ting i fotballkampene nå enn før, forklarer landslagstreneren.

Han trives best alene foran TV-en når det spilles storkamper.

– Jeg er litt rar, jeg liker å se kampene alene. Mange av kompisene mine samles og ser storkampene i lag. Hvis jeg er litt «småtergen» kan jeg dra og se en kamp hvis det går mot Liverpool-tap, flirer Sørensen, som er Manchester United supporter.

Tippemester i 2001

Selv om Sørensen spiller ned egne ferdigheter hva tipping angår kommer man ikke utenom at han er tidligere tippemester i Lofotposten. I 2001 var det han som stakk av med tittelen og tur til FA Cup-finalen.

– Det var veldig kjekt. Det var tidlig mai, og det gikk fra vår til sommer i London. Byen eksploderte i dagene vi var der, og det var spesielt å se finalen mellom Arsenal og Liverpool på nybygde Millennium Stadium i Cardiff (Wembley var under ombygging, journ.anm.). Jeg fikk egentlig i både pose og sekk, og Morten Moe som reiste sammen med meg skal ha litt av æren for at flyskrekken min nå er kurert, avrunder landslagstrener Sørensen.

PS: Liverpool vant oppgjøret 2–1 etter to sene scoringer av Michael Owen.

Sørensens tippetips:

Tottenham - Middlesbrough H

Hull City - Liverpool B

Everton - Bournemouth H

Southampton - West Ham H

West Bromwich - Stoke HB

Crystal Palace - Sunderland H

Watford - Burnley H

Newcastle - Derby H

Ipswich - Reading HU

Birmingham - Fulham HU

Cardiff - Norwich HB

Blackburn - Queens Park Rangers H

Reglene for Tippemesterskapet 2017:

Alle som abonnerer på avisen eller kjøper Lofotpostens papiravis i løssalg, kan delta i Lofotpostens tippemesterskap. Unntaket er Lofotpostens ansatte og deres familie.

Deltakere må også være fylt 16 år før FA-cupfinalen 27. mai.

Mesterskapet innledes med fire kvalifiseringsrunder der de 16 deltakerne som tipper best går videre fra hver omgang. De 64 kvalifiserte møter deretter hverandre to og to etter utslagsmetoden (cup).

Tippekupongen trykkes i kvalifiseringsukene i papirutgavene fra mandag til og med torsdag. Hver deltaker kan delta med maksimalt fire kuponger i konkurransen per uke. De som leverer mer enn fire kuponger, blir automatisk diskvalifisert.

Bare originale kuponger fra vår papiravis teller i konkurransen. Digitale abonnenter som vil delta i Tippemesterskapet, kan kontakte Lofotposten på e-post konkurranse@lofotposten.no for instruks. Abonnementsnummer må oppgis.

Kuponger må leveres Lofotpostens kontor på Leknes eller Lofotpostens kontor i Svolvær, senest kl. 15.30 fredagen uka kvalifiseringsrunden pågår.

Kuponger kan også sendes per post til Lofotposten, Postboks 23, 8301 Svolvær. Vennligst merk konvolutten med «Tippemesterskapet 2017». Kuponger som sendes per post må være ANKOMMET Lofotposten innen kl. 15.30 fredag, da det ikke er postgang lørdag. Lofotposten kan ikke holdes ansvarlig dersom postgang fører til at kuponger ikke når frem før vår frist.

Det skal sendes inn 16-rekkers kupong. Det vil si at man kan sette fire halvgarderinger. Vi bruker lørdagskupongene til Norsk Tipping. Når to eller flere har likt antall rette i kvalifiseringsrundene, bruker vi loddtrekning. I cuprundene går vi tilbake runde for runde og sammenligner tidligere resultater for å avgjøre hvem som går videre ved likt antall rette i duell. Er det fremdeles likt bruker vi loddtrekning.

Hver tirsdag offentliggjør vi navnene på de 16 som har gått videre fra kvalifiseringsrunden uka før. Når vi er i gang med cupspillet, offentliggjøres de som går videre i mandagsavisen.

I cuprunden skal kuponger leveres per epost til Lofotposten senest onsdag kl. 09.00. Ved for sein innlevering vil duellen ende med walk-over. Tippemesterskapet er en konkurranse arrangert av Lofotposten, i samarbeid med Norsk Tipping.