Tippemesteren: – Det var en helt magisk følelse å få oppleve Wembley. Endelig!

Wembley: - Det er definitivt det sykeste jeg har vært med på, sier tippemester Kim Rune Sivertsen etter FA Cup-finalen mellom Manchester United og Chelsea.

Wembley: - Det er definitivt det sykeste jeg har vært med på, sier tippemester Kim Rune Sivertsen etter FA Cup-finalen mellom Manchester United og Chelsea. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg hadde store forventninger på forhånd, og selve opplevelsen levde opp til forventningene så til de grader, sier Kim Rune Sivertsen (23).

DEL

Lørdag ettermiddag var han på Wembley i London sammen med 87.647 andre tilskuere for å få med seg FA Cup-finalen mellom Manchester United og Chelsea.

– Stemninga og ramma rundt kampen var det beste med alt. Det var helt fantastisk å få oppleve Wembley. Endelig! Det er definitivt det sykeste jeg har vært med på, gliser Kim Rune som gikk til topps i Tippemesterskapet 2018 og vant en tur til London og billett til FA Cup-finalen.

Les også: Tippemesteren stortrives i London: – Artig å feire 17. mai en annen plass!

Stemning: Det var en forventningsfull tippemester som troppet opp på Wembley lørdag formiddag.

Stemning: Det var en forventningsfull tippemester som troppet opp på Wembley lørdag formiddag. Foto:

God stemning

Allerede fra tidlig på formiddagen av begynte folkefesten i området rundt Wembley Stadium, hvor det florerte av feststemte mennesker ikledd rødt og blått.

– Det var bra med liv, og alle gledet seg enormt virket det som. Det at vi fikk med oss den gode stemninga og folkelivet før kampen var konge, sier Kim Rune.

– Da fikk vi i tillegg sett oss litt rundt, spist og drukket litt, samt shoppa en del, legger tippemesteren til, som forlot Wembley med til sammen hele fem skjerf.

– Et Cupfinale-skjerf og et Manchester United-skjerf til Styrhuset Pub, et til en kompis, et til meg selv og et til Knausenkroa. Såpass må det være, smiler Knausen-spilleren, som heller ikke legger skjul på at strålende sol og mange plussgrader gjorde opplevelse optimal.

Årets tippemester hadde aldri vært på verken Wembley, kamp i England eller i London for øvrig tidligere.

– Jeg hadde store forventninger på forhånd, og selve opplevelsen levde opp til forventningene så til de grader. Det var mye mer folk enn jeg trodde det kom til å være, og det gode gamle begrepet «sild i tønne» er vel ikke feil å bruke, spesielt da vi skulle ut av stadion. Men det var imponerende å se hvordan det hele var organisert, og hvordan de løste det med å få alle til undergrunnsstasjonen etter kampen. Alt gikk smertefritt for seg, sier han.

Folkeliv: Allerede fra tidlig formiddagen av var det feststemning i området rundt Wembley.

Folkeliv: Allerede fra tidlig formiddagen av var det feststemning i området rundt Wembley. Foto:

Fornøyd med resultatet

Kim Rune hadde på forhånd spådd at kampen skulle ende 3–1 i Chelseas favør. Slik ble det ikke, men Chelsea tok likevel sin åttende FA-cuptittel etter at kampen til slutt endte 1–0.

Etter 21 spilte minutter ble Chelseas Eden Hazard feid i bakken av Uniteds Phil Jones på fem-seks meters hold. Det resulterte i straffespark for Chelsea, som Hazard satte i nettet.

– Starten av kampen holdt et relativt lavt tempo, men tok seg heldigvis litt opp etter hvert. Alt i alt var det en grei kamp totalt sett, men det var litt synd at det bare ble et mål. Det hadde vært artig om kampen hadde gått til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Tida inne på Wembley gikk altfor fort, og det hadde ikke hatt noe å si om vi kunne vært der litt lengre, ler Kim Rune.

Han sier seg likevel fornøyd med sluttresultatet.

– Chelsea kjørte på best både på banen og tribunene. Det beste laget vant, og jeg er veldig fornøyd med at det ikke var Manchester United, ler den ihuga Liverpool-supporteren.

Seier: Chelsea tok sin åttende FA Cup-tittel etter at de slo Manchester United 1-0.

Seier: Chelsea tok sin åttende FA Cup-tittel etter at de slo Manchester United 1-0. Foto:

Har gitt mersmak

Tippemesteren forteller at lørdagens opplevelse på Wembley har gitt mersmak, og at han gjerne vil tilbake til England for å se mer fotball i tiden framover.

– Liverpool og Anfield er definitivt neste stopp. Med Everton som drømmemotstander, smiler Kim Rune som allerede har begynt å planlegge en tur over sommeren.

Han legger ikke skjul på at en ny tur til Wembley også er høyt oppe på ønskelista.

– Å vinne Tippemesterskapet på nytt hadde heller ikke vært feil. Jeg skal definitivt være med neste år også. Å vinne to år på rad hadde vært sinnssykt kult, ler årets tippemester.

Les også: - Jeg gleder meg til å se og utforske byen

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags