Torgeir (50) har egen tippeblogg: – Folk virker fornøyd med det og er glad for at de vinner penger

Tippeblogg: Torgeir Jørgensen vant Tippemesterskapet for 35 år siden. Tippegleden lever enda og Jørgensen har startet blogg.

Tippeblogg: Torgeir Jørgensen vant Tippemesterskapet for 35 år siden. Tippegleden lever enda og Jørgensen har startet blogg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torgeir Jørgensen vant Tippemesterskapet i 1985. Tippegleden lever fortsatt, og i dag har han egen tippeblogg.

DEL

Jørgensen var bare 15 år da han ble historiens første tippemester og stakk av med en tur til London og Fa-cupfinalen på Wembley. 51-åringen er opprinnelig fra Nusfjord, men gikk på den tiden på folkehøgskole i Kabelvåg. I dag bor han i Bodø og er utdannet lærer.

– Det var en stor opplevelse å få oppleve Wembley med 100.000 publikummere på tribunen. Dette var før Heysel-tragedien da ståplasser ble forbudt, forklarer Jørgensen.

Heysel-tragedien, som kostet 39 mennesker livet, inntraff i serievinnercupen mellom Juventus og Liverpool bare uker etter at Jørgensen var på Wembley.

I London

FA-cupfinalen i 1985 ble spilt mellom Manchester United og Everton, hvor førstnevnte til slutt vant 1–0 etter ekstraomganger. På turen til London fikk også 15 år gamle Jørgensen overvære kamp mellom Tottenham og Nottingham Forest på White Heart Lane dagen før FA-cupfinalen.

– Jeg var bare 15 år, og husker at jeg synes det var veldig stort å vinne Tippemesterskapet. Da jeg vant ringte jeg stolt hjem til mamma og pappa, sier Jørgensen og ler.

50-åringen forklarer at han alltid har vært interessert i fotball. Leicester er laget som ligger hjertet hans nærmest.

– Det var utrolig stort da de vant serien i 2016. Det glemmer jeg aldri, sier han.

Det skal vanskelig la seg gjøre også. På armen har Jørgensen nemlig tatovert klubbens logo med teksten «Champions 2015/2016» under.

– Jeg måtte nesten ta ei tatovering da de vant, sier han og ler.

Egen tippeblogg

I rundt ti år leverte Jørgensen tipping til Radio 3. Han har også vært tippeekspert i både BodøNu og Avisa Lofoten. Etter hvert kom ideen om å lage en egen tippeblogg.

– Stadig flere kom og spurte meg om jeg hadde noen tips. Til slutt ble det så mange at jeg tenkte at det var mest fornuftig med en blogg. Folk virker fornøyd med det og er glad for at de vinner penger, sier Jørgensen og ler.

For et år siden opprettet han bloggen torgeirtips.no. Tippegleden lever altså videre, 35 år etter at han vant Tippemesterskapet. Den tidligere tippemesteren har også gode tips til andre tippeglade der ute.

– Sjekk tabellen og hvordan de ulike lagene har gjort det de siste ukene. Sjekk statistikk og hvordan lagene har spilt mot hverandre tidligere på de ulike banene. Stemninga rundt banen og blant supporterne kan ha mye å si. I tillegg kan de være lurt å se om sentrale spillere er ute med skade eller i karantene, sier Jørgensen.

– Det beste tipset er likevel å ta litt sjanser. Et lag som har tapt flere kamper på rad, må før eller siden vinne. Mange bommer der for å få 12 rette.

Vant: Torgeir Jørgensen vant Tippemesterskapet da det ble arrangert første gang i 1085. Da var han bare 15 år gammel.

Vant: Torgeir Jørgensen vant Tippemesterskapet da det ble arrangert første gang i 1085. Da var han bare 15 år gammel. Foto:

Slik spår den tidligere tippemesteren ukas kupong:

Newport County Manchester City H
B
AFC Wimbledon Millwall H

Bolton Norwich

B
Sheffield United Reading H

Ipswich Stoke H
B
Preston Nottingham Forest H U
Aston Villa West Bromwich
U
Fleetwood Luton

B
Barnsley Wycombe H

Charlton Blackpool H U
Oxford United Peterborough H

Coventry Walsall H


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags