Den sosiale turgruppen "Tjukkasgjengen" har fått over 350 avdelinger over hele landet, siden oppstarten i for rundt fire år siden. Leknes-gjengen kom sammen for to år siden, 1. mars 2013, og på toårsdagen arrangerer de turmarsj til inntekt for Håps undergruppe til alvorlig syke/kreftsyke barn og ungdom i Lofoten.

- Det er friluftslivets år i år, og vi tenkte vi skulle starte med noe nytt.  I fjor ble Tjukkasgjengen meldt inn i turmarsjforbundet, og i den forbindelse planlegger vi en turmarsj søndag 1. mars klokka tolv. Påmelding skjer på rådhuset, og går derfra til Haug-krysset på Gravdal: En tur på rundt seks kilometer. Det koster 50 kroner for voksne, og er gratis for barn under 12 år, og overskuddet går uavkortet til "Håp" sin undergruppe som arbeider med kreftsyke barn i Lofoten, sier Rita-Wivi Fredriksen, som legger at man kan få "IVV-stempel" på marsjen, for de som samler på det.

Gjengen møtes hver mandag og onsdag for å gå tur, som et sosialt og aktivt tiltak for de som ønsker å delta. På to år har de ikke avlyst en eneste tur, sier Fredriksen.

- Vi er en gratis organisasjon som gjør ting sammen. Med turmarsjen prøver vi å gjøre noe litt annet, ved å samle inn penger til en veldedig organisasjon, legger Fredriksen til.