Utdannet åtte nye kompiser

Sosialt: Matlaging og teori om kosthold var noen av ingrediensene under kurset.

Sosialt: Matlaging og teori om kosthold var noen av ingrediensene under kurset.

Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere i september gjennomførte Tur- og treningskompis sitt første kurs i Lofoten. Da var det Vågan som fikk besøk. Førstkommende helg står Vestvågøy for tur.

DEL

Tur- og treningskompis er et konsept i Nordland Idrettskrets.

– I fjor høst ble det inngått et samarbeid mellom Nordland Idrettskrets (NIK) og Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) og Valnesfjord Helsesportsenter (VHSS), og det ble besluttet å kalle prosjektet for «Tur- og treningskompis», forklarer Stine Wike, som er prosjektleder.

Åtte nyutdannede

Konseptet sikter mot å skape mer aktivitet i støttekontaktordningen ved å kurse støttekontaktene i idrett og friluftsliv, og nylig avholdte de sitt første kurs i Kabelvåg.

– Deltakerne fikk prøve ut blant annet frisbeegolf, klatring, turn og matlaging på bål i regi av lokale idrettslag og friluftsforeninger. I tillegg hadde vi teoriundervisning om fysisk og psykisk helse, enkel tilrettelegging for aktivitet og kosthold, forteller Wike.

Resultatet av kurset ble åtte nyutdannede tur- og treningskompiser fra idrettslag, friluftsliv og kommunens støttekontakttjeneste.

Tur- og treningskompiser: Resultatet av kurset i Vågan ble åtte nyutdannede tur- og treningskompiser fra idrettslag, friluftsliv og kommunens støttekontakttjeneste.Alle foto: Privat

Tur- og treningskompiser: Resultatet av kurset i Vågan ble åtte nyutdannede tur- og treningskompiser fra idrettslag, friluftsliv og kommunens støttekontakttjeneste.Alle foto: Privat

– Målet er å skape gode mestringsopplevelser innen fysisk aktivitet og friluftsopplevelser for personer med en funksjonsnedsettelse i en trygg og forutsigbar setting. Konseptet knyttes opp mot kommunens støttekonktakttjeneste. Det gir mulighet for et spennende samarbeid mellom kommunal og frivillig sektor, mener Wike.

Frisbeegolf: Som golf, bare med frisbee.

Frisbeegolf: Som golf, bare med frisbee.

– Åpnet øynene mine

Camilla Eilertsen, miljøterapeut 1 ved Storvågan dagsenter, har fått ansvaret for å følge opp tur- og treningskompisene videre slik at tiltaket blir et varig tilbud i Vågan.

– Vi er veldig positive til dette prosjektet, og tror det kan bidra til å gi støttekonktakttjenesten vår et løft. Kurset har åpnet øynene mine for hvor mange muligheter for tilrettelagt aktivitet som fins i nærmiljøet vårt for personer med funksjonsnedsettelser, sier Eilertsen, som deltok på kurset.

Til helga holdes neste kurs i Lofoten, og dette skal foregå på Leknes. Så langt har 15 stykker meldt seg på kurset.

– Det er fortsatt noen ledige plasser. Dette er en perfekt deltidsjobb innenfor idrett og friluftsliv, der man samtidig får bety en stor forskjell for noen som trenger det, avrunder Wike, og ønsker velkommen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags