– Hvem som helst kan spille golf, og vi ønsker å nå ut til flest mulig. Det er rom til mange flere spillere. Dette er et utrolig flott og unikt tilbud, og vi synes det er synd at ikke flere benytter seg av det, sier Annie Steffensen og Frid Løkken i Lofoten Golfklubb.

LES OGSÅ: «Tutta» jobber for LPGA-turnering i Lofoten

Spektakulær bane

Golfbanen på Gimsøy så dagens lys for 20 år siden. Da som en sekshullsbane av varierende kvalitet. I dag er banen 18 hull, og ble nylig kåret til Norges beste golfbane av nettsiden Top 100 golfcourses. Banen er også rangert som nummer 51 i hele Europa.

Steffensen og Løkken tilskriver arkitekt og greenkeeper Jeremy Mulvihill mye av æren.

– Det har vært en fantastisk utvikling, og Mulvihill er verdt sin vekt i gull, skryter Steffensen og Løkken, som håper at flere får øynene opp for golfsporten og den banen i havgapet på en øy i Lofoten.

– Banen ligger rett utenfor husdøra vår og er virkelig spektakulær, slår de fast.

LES OGSÅ: Planlegger frisbeegolfbane i Lofoten

– Fantastisk gøy

Hvem passer golf for?

– Absolutt. Mannen min spilte golf og begynte å mase på at jeg måtte bli med. Jeg syntes det virkelig tåpelig, og jeg tenkte at dette ikke var noe for meg. Men der tok jeg feil. Det er virkelig gøy, og nå er jeg like ivrig som mannen min, smiler Steffensen.

– Jeg var 60 år da jeg begynte å spille. Man spiller mot seg selv hele tiden, og handikapsystemet gjør at man kan vinne mot spillere som i utgangspunktet er mye bedre. Det er fantastisk gøy, mener Løkken.

Begge skryter av samholdet og miljøet i golfklubben, som nå ønsker seg flere medlemmer.

– Man møter alltid noen man kan gå med og spille mot. Det er veldig inkluderende. I tillegg har vi fellestreninger hver onsdag som er miljøskapende, konkluderer dem.