- En ny milepel, ja, det kan man godt si. 18 hull har jo vært en drøm og et mål helt fra Bjørn Solberg og pappa (Tor Alfred Hov, red. anm.), som begge døde så alt for tidlig, begynte å sysle med tanken på en golfbane på Gimsøy for mange, mange år siden. Nå ligger den her, og den første turneringen går av stabelen. Vi er i mål med knapt 70 % når det gjelder standarden på den nye delen av banen, så vi har mer å gå på, sier Frode Hov.

Fire år

Knapt fire år har det tatt å bygge den nye delen av banen. Utrolig mye arbeid er lagt ned av mange dyktige mennesker for å nå målet.

- Det var helt avgjørende at vi fikk sådd i august i fjor for at vi nå kan ta hele banen i bruk. All mulig ros til medarbeiderne mine for den flotte jobben som er gjort i løpet av hele byggeprosessen. Dette er et samarbeidsprosjekt på mange måter, skikkelig teamwork hvor også næringslivet og de over 300 medlemmene i Lofoten Golfklubb har levert solide bidrag. Jeg er bare blitt en figur som fronter det hele, fortsetter 42-åringen kledelig beskjedent.

90-tallet

Når vi spoler golfbanehistorien tilbake til 90-tallet, finner vi at avdøde Arnold Nygård og Nils Kaltenborn gjorde en formidabel jobb da de fikk regulert arealet. Men de fikk ikke finansieringen på plass, og la inn årene i 93/94.

- Fire år senere var det tid for å prøve igjen. Knut Pedersen, Simon Dahl og jeg var i styret. Vi gjorde prosjektet om til ikke å dreie seg om 18 hull, da ble det enklere. Roger Rasmussen bidro med økonomiske midler, det gjorde også Innovasjon Norge med etableringstilskudd. Skikkelig fart i 18-hullsprosjektet ble det da SIVA gikk inn i det for fire år sien, forteller Frode Hov.

Visjonen om å skape verdens råeste golfbane var ikke lenger bare en våt drøm. Planet Golf har til og med nominert Lofoten Links til beste nye golfbane i verden 2015.

Flere målsettinger

- En unik bane for de lokale golfspillerne har vært og er en av flere målsettinger. Vi ønsker også å ha et tilbud som favner om golfspillere fra hele verden, reiselivsperspektivet står sentralt. Vi har ikke fått ut hele potensialet i prosjektet, vi har mye mer å gå på. Vi har mye jobb å gjøre også i fortsettelsen. Per dags dato er vi ikke der vi skal være når det gjelder bærekraft og inntjening. Men vi håper og tror at vi gjennom å være en del av en amerikansk kjede som gir hjelp i forhold til konstruksjon, drift, markedsføring og salg, vil ta mange steg framover i fortsettelsen, sier Frode Hov.

Lokal idrettshistorie

Lokal golfhistorie ble skrevet i helgen da Tove Lundbakk, Harald Rishatt og Aleksander Andersen ble vinnere i henholdsvis dameklassen, herreklassen og nybegynnerklassen under den første turneringen hvor det dreide seg om 18 hull. Vi stiller oss i gratulantenes rekker.
Ny lokal idrettshistorie blir også skrevet i midten av august når NNM i golf, 18 hull, blir avviklet på Gimsøy.

- Vi gleder oss stort til NNM vor godt over 100 golfspillere fra Nord-Norge har meldt sin ankomst. Vi gleder oss også over alle de positive tilbakemeldingene som vi har fått fra lokale og tilreisende golfspillere fra inn- og utland etter at vi åpnet 18-hullsbanen. Slikt varmer, avslutter Frode Hov.

Resultater:

Herrer:

1  Harald Rishatt, Lofoten Golfklubb

2  Jan Åge Johansen, Lofoten Golfklubb

3  Michael Stensrud, Salten Golfklubb

Damer:

1  Tove Lundbakk, Vesterålen Golfklubb

2  Annie Steffensen, Lofoten Golfklubb

3  Annie Restad Hansen, Lofoten Golfklubb

Nybegynnere:

1  Aleksander Andersen, Lofoten Golfklubb

2  Jørgen Bugge, Lofoten Golfklubb

3  Francis Broadbent, Lofoten Golfklubb

I alt 38 deltakere.