- «Tutta» har lenge ønsket å få gjort noe for damegolfen i Norge. Noe større og bedre enn å få en Ladies Professional Golf Association-turnering (LPGA) – med hele verdenseliten på plass – hjem til Norge, er ikke mulig å få til. Lofoten Golf Links på Gimsøy vurderes veldig sterkt som bane. Både merkevaren Lofoten, banen og omgivelsene er meget bra, fortsetter Truls Oma Erichsrud.

At golfstjernen er ambassadør for Lofoten Golf Links, er knapt noen ulempe.

Det var magasinet Norsk Golf som først omtalte planene.

Midnattssol

Han legger til at en LPGA-turnering i ville og vakre omgivelser hvor det er lyst hele døgnet, og i beste fall midnattssol, vil være helt spektakulært.

- Når det gjelder tidsperspektivet, snakker vi ikke kommende sommer. Det dreier seg om et stort arrangement og mye som skal på plass før det eventuelt blir LPGA-turnering, sier Truls Oma Erichsrud.

Suzann Pettersen fikk vi ikke i tale mandag kveld, hun forbereder seg i disse dager til viktige konkurranser.

Svært hyggelig

- Jeg kan bekrefte at vi har jobbet med dette en tid. Det er svært hyggelig at Suzann Pettersen og teamet rundt henne tok kontakt med Lofoten Golf Links når en nå prøver å få til noe så stort som en LPGA-turnering i Norge, sier Frode Hov.

- Banen er 95 prosent klar. Noen nye teesteder for å få mer lengde må bygges, og fasilitetene rundt klubbhuset må bedres, og det skal vi få til, fortsetter han.

Frode Hov poengterer at valg av bane ikke er endelig bestemt.

Lofoten Golf Links har lodger med 30 rom. Det dobbelte antall rom må til for at spillerne kan bo på banen. De øvrige tilreisende tenker en å innkvartert på cruisebåt som vil ligge i umiddelbar nærhet.

Tidligere golfpresident Finn H. Andreassen har tro på at prosjektet kan lykkes.

– Dette ville være et kjempearrangement å få til Norge, og når Innovasjon Norge bidrar til at vi får Arctic Race på sykkel til Norge, så må de også kunne bidra til at vi får en topp, internasjonal golfturnering. Tutta har jo også en avtale med Innovasjon Norge, sier han til Norsk Golf.

2015

I 2015 åpnet Suzann «Tutta» Pettersen 18-hullsbanen på Gimsøy. Hun var meget begeistret over anlegget og omgivelsene. Nå er hun på sponsorjakt for å få golfsirkuset til Norge, forhåpentligvis til Lofoten. Per i dag er det bare Skottland, England og Frankrike som er destinasjoner i Europa når terminlisten for LPGA-turneringene settes opp. Mange turneringer går i USA og Asia.