Det er 19-åringen storfornøyd med.

– Nå får jeg jobbe med det jeg liker aller best. Golf er livet, ler han.

Kjenner banen

Henrik begynte å spille golf for ni år siden, og er medlem i Lofoten golfklubb. Han kjenner med andre ord golfbanen på Gimsøy veldig godt.

– Jeg kjenner den som min egen lommebok, ler han, og legger til at han selv tok kontakt med Frode Hov som driver Lofoten Links om en mulig sommerjobb.

Som golfpro skal han trene alt fra nybegynnere til elitespillere.

– Alt fra folk fra 10 til 80 år og nybegynnere til viderekomne og elitespillere skal jeg trene. Vi skal også legge opp treninger for dem med funksjonshemninger. Vi skal ha fokus på å få med alle, sier Henrik.

Hov forklarer at de hver sommer ansetter en golfpro. Han er veldig fornøyd med å få Henrik med på laget i år.

– Jeg har kjent Henrik i mange år og han har lært seg å spille golf her. Det er veldig hyggelig at det i år er en lokal kar som skal jobbe for oss, sier Hov, og legger til at de i sommer skal kjøre mange nybegynnerkurs.

Trives med studiene

Henrik tar fortiden en bachelorgrad ved Høgskolen i Innlandet i Elverum, hvor han studerer til å bli profesjonell golftrener, også kalt PGA (The Professional Golfer's Association) Pro.

– Studiene er helt fantastisk, og det samme er miljøet. Alle er så engasjerte og trivelige, og jeg trives veldig godt, sier førsteårsstudenten.

Han har aldri jobbet som ordentlig trener tidligere, og ser fram til sine første erfaringer som det ved Lofoten Links.

– Jeg regner med det blir både artig og spennende, og ser virkelig fram til nye utfordringer. Jeg tror det blir en veldig bra sommer, sier 19-åringen.