Et symbol på utvikling

Trenere og elever jubler etter graderingen

Trenere og elever jubler etter graderingen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

-Å bli gradert opp, er et symbol på personlig utvikling. Du har nådd et mål, og kan sette deg et nytt, åpnet Master Morgan Nygård.

DEL

-Jeg har fulgt hver enkelt av dere nøye i drøyt to timer, og jeg ser at dere har jobbet godt i Lofoten Taekwondoklubb siden sist jeg så dere. Flott utvikling! Dere jobbet også godt under graderingen i dag, fortsatte Nygård som har svart belte 5. grad.

26 utøvere

Vi er i Gravdalshallen. Det dreier seg om gradering, en av de store happeningene i året. 26 taekwondoutøvere skal vise hva de duger til – og forhåpentligvis få et nytt belte i løpet av dagen. Spenning og nerver, ja, men litt sommerfugler i magen skal det være for å kunne yte sitt aller beste når det gjelder.

To timer etter at oppvarmingen fant sted faller dommen. Samtlige 26 bestod prøven og kan smykke seg med et nytt belte. Det var da Master Morgan Nygård sa ovennevnte rosende ord og delte ut diplom og nytt belte.

Artig

-Det er artig å drive med taekwondo. Fysisk og mental trening, artig å lære noe nytt, og artig å lære seg selvforsvar, sier Robin-Alexander Lundegård (12) og Natalie Hauan Mortensen (13).

-Og så er det veldig artig å ha greid graderingen og fått nytt belte, fortsetter de.

Robin-Alexander er nå innehaver av rødt belte med svart stripe. Natalie kan nå smykke seg med rødt belte. Til sommeren er det duket for ny gradering – i løpet av det halve året som ligger foran de to før ny «eksamen» står for tur, skal det trenes og atter trenes – to timer to ganger i uka.

-Vi satser på å greie nytt belte også til sommeren, avslutter Robin-Alexander og Natalie som innrømmer at de var litt nervøse i dag.

Går bra

-Det går bra, litt vondt, men det går bra, sier Joaquim Sebastian Monroy (11) etter å ha skadet seg i den ene hånda under knusingen.

-Plasteret på såret er at jeg greide graderingen og har fått nytt belte, fortsetter Joaquim og smiler tappert og flytter litt på isposen.

11-åringen får trøstende ord og fortjent ros fra alle kanter.

Alfred Busch, trener og leder i Lofoten Taekwondoklubb, gir også ros – til Joaquim og de 25 andre taekwondoutøverne.

Dyktige

-Alle var dyktige i dag, jeg er stolt av dem. Nå må vi bare sette oss nye mål og trene hardt for å nå dem. Per i dag er vi nærmere 40 medlemmer i Lofoten Taekwondoklubb. Vi ønsker nye medlemmer velkommen, og tar imot dem kontinuerlig, sier Alfred Busch.

Treneren og lederen melder om et flott miljø i Lofoten Taekwondoklubb. Et miljø hvor alle tar vare på hverandre og har personlig utvikling på flere plan.

-Takk til Master Morgan Nygård for den jobben han har gjort i dag, og god jul til alle sammen, avslutter Alfred Busch.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken