Gå til sidens hovedinnhold

Julian (18) skal kjempe for moderklubben etter ett år i Spania

Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå dreier det seg om både håndball og fotball i moderklubben, sier Julian Johansen (18).

Da Julian var ferdig med første året på idrettsfaglinja ved Vest-Lofoten videregående skole, dro han som utvekslingsstudent til Aranda de Duero, en by på størrelse med Bodø et par timers reise nord for Madrid.

– Jeg har hatt et flott og uforglemmelig opphold i Spania! Konkluderer han først som sist.

Språk, kultur og håndball

– Jeg har lært meg et nytt språk, jeg har lært en ny kultur å kjenne, jeg har fått spille mye håndball på et høyt nivå, og jeg har bodd hos en flott vertsfamilie – den samme som Torje og Laurits, brødrene mine, bodde hos da de var utvekslingsstudenter, fortsetter 18-åringen fra Sletteng i Borge.

Til tross for alle plussene, legger ikke Julian skjul på at den første tiden i utlendighet var litt tøff.

– Jeg følte meg litt alene i den store verden, og lengtet av og til hjem, smiler han åpent.

Beste spiller

Det ble mye håndball i løpet av Spania-oppholdet. Masse trening, seriekamper og turneringsspill.

– Utrolig gøy og lærerikt! Jeg spilte på juniorlaget til Villa de Aranda. Vi vant serien i vår avdeling og gikk videre til regionmesterskapet hvor vi endte som nummer tre i det tøffe selskapet. Like før jeg forlot Spania deltok vi en stor håndballturnering i Granollers. Vi kom helt til finalen i konkurranse med 23 lag fra Spania, Portugal, Norge, Sverige, Italia, Island, Romania med flere, forteller Julian.

At han ble kåret til turneringens beste spiller i juniorklassen, må vi nesten dra ut av han.

Likeledes at han endte på andreplass på toppscorerlista i serien med 159 fulltreffere på 21 kamper.

Utviklet meg

– Jeg har uten tvil utviklet meg som håndballspiller, og menneske, i løpet av året i Spania. Jeg har lært en ny spillestil å kjenne, og jeg har forbedret meg både når det gjelder spenst, overblikk, det å løpe og løpe hele kampen gjennom – og mye mer. Håndballnivået i Spania er høyt, jeg måtte være topp fokusert både på trening og i kamp for å henge med, sier Julian.

– Den første tiden slet jeg litt med språkbarrieren, men det bedret seg betraktelig etter hvert som månedene gikk, legger han til.

IL Blest

Nå er Julian Johansen hjemme igjen etter Spania-oppholdet – klar til å ta fatt på det tredje og siste året på videregående skole, og ikke minst spille håndball og fotball for IL Blest.

– Jeg gleder meg til å bidra både på parketten og kunstgresset. Fantastisk artig at Blest har på plass herrelag i håndball etter mange års pause, og at Blesthallen er på plass, melder venstrebacken (og kantspilleren) som har kontringer som en av sine mange sterke sider.

– Veldig artig at Blest er helt i toppen av tabellen i 5.-divisjon fotball, og kjemper om opprykk til 4.-divisjon, legger han til.

På fotballbanen dreier det seg om å kjempe om en plass på midtbanen, gjerne i en offensiv rolle.

Godt

– Godt å være i Spania hvor jeg har fått minner og vennskap for livet. Godt å være hjemme igjen, avslutter Julian Johansen som for tiden har sommerjobb i Lofotr Vikingmuseum hvor han får praktisert de nyvunne spanskkunnskapene sine.

Kommentarer til denne saken