Disse guttene er seriemestere!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kabelvåg Gutter 16 var seriemestere allerede før sesongens siste kamphelg ble avviklet i Våganhallen.

DEL

Kabelvåg Gutter 16 spilte årets siste seriekamp i håndball i Våganhallen mot Lødingen. Kampen hadde liten betydning for KILs plassering i serien, for laget var allerede før kampstart seriemestere. Og det bar kampen preg av. Tempoet var lavt, og det hele virket tamt

Hjemmelaget tok likevel tidlig kommandoen i kampen, og ble aldri truet. Da kampen var over hadde KIL opparbeidet seg et 10 måls stort forsprang. Sluttresultatet ble 28-18.

Artig å vinne

Aleksander Bye er en av lagets mest trofaste spillere, og har vært en av drivkreftene i laget.

-Det er flott med et nytt seriemesterskap. Det er blitt noen de siste årene, og det er artig, smiler han.

-Hvordan har årets sesong vært?

- Det har vært færre på trening, og færre på kampene, sammenlignet med årene før. Det merkes at vi er blitt eldre. Håndball blir ikke prioritert like sterkt som tidligere. Andre ting er vel så viktig, som skole og jobb. Men når det er sagt så er vi gode nok til å vinner seriemesterskap.

Viktige forberedelser

For KIL-guttene så er ikke sesongen over etter helgens kamper. Første helg etter påske skal laget kjempe i Regions finalene som avvikles i Tromsø. Der møtes Kabelvåg, Leknes og Bodø fra Nordlandsserien, og Tromsø, Alta og Bossekop fra Finnmark/Troms for å avgjøre hvem som er Nord Norges beste lag.

-Jeg vet ikke så mye om motstanderne vi møter der. Men en ting vet jeg, og det er at vi må forbedre oss godt om vi skal ha noe der oppe å gjøre, sier Bye.

Trener Asta Sigurdardottir er enig med sin playmaker.

- Jeg tenker nivået på de andre lagene er som vårt, så det kommer til å bli en spennende avslutning på sesongen. Vi har nå en liten måned på oss til forberedelser, og nå er det viktig at guttene møter på trening.

- Hva må forbedres?

- Struktur er et nøkkelord. Vi må jobbe med å forbedre alle faser av spillet. Og så må innsats og tempo opp på et høyere nivå, sier treneren.

Kampfakta:

Kabelvåg G16- Lødingen G16 28-18 (12-8)

Nord-Norge serien håndball

Våganhallen

Mål KIL:

Richmond Freyr 8

Iver Emilsen 4

Julian Ness 4

Erik Kristiansen 3

Aleksander Bye 4

Patryk Wiezowski 2

Simon Solberg 2

Simen Strøm 1

Utvisning: Kabelvåg 1x2 min

Dommer: Henning Pedersen og Christer Andersen

Tilskuere: 30 stk


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags