Guttene tok seieren i Nyttårsturneringa: - Innsatsen var som forventet; veldig god!

Seier: KIL/SIL G14 kunne juble etter å ha vunnet finalen mot Alta IF i Nyttårsturneringa i Tromsø.

Seier: KIL/SIL G14 kunne juble etter å ha vunnet finalen mot Alta IF i Nyttårsturneringa i Tromsø. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

KIL/SIL G14, gjorde rent bord og vant hele Nyttårsturneringa i Tromsø i helga.

DEL

Det er trener Remi Hanssen storfornøyd med.

- Innsatsen var som forventet; veldig god! Vi er heldige som får trene denne gjengen. De er lette å logge på, dedikerte og treningsivrige, sier Hanssen.

Laget hadde på forhånd satt seg et mål om å vinne turneringa. Veien til toppen var imidlertid verken lett eller lite spennende. I semifinalen møtte KIL/SIL-laget BUL, og i finalen sto Alta IF for tur. Begge kampene ble avgjort med sudden death.

- Det er lett å miste fokus når det er så mange andre ting som skjer, som det ofte er i ei slik turnering. Men guttene var både motivert og fokusert. Det ble to veldig jevne kamper mot slutten, men det er også mye av grunnen til at vi drar på disse turneringene. Det gir oss utfordringer, sier Hanssen.

Tok en andreplass

Spennende ble det også for SIL J16, som gikk videre til finalen på sudden death.

- I semifinalen møtte vi Tromsø J15. Det var en tett kamp hele veien, og ved kampslutt sto det 11-11. Vi var heldig å vinne stein, saks, papir, og fikk dermed starte med ballen. Da kjørte vi et trekk vi har kjørt siden 2012, og det ble mål, sier trener for SIL J16, Kjersti Winther.

I finalen måtte jentene imidlertid se seg slått av Tromsø HK, etter å ha tapt 12-4.

- Sammen med BHK, er kanskje dette Nord-Norges beste J16-lag, så vi skjønte på forhånd at vi var underdogs. Vi fikk rimelig sjokk i starten, men i andre omgang spilte vi likt med dem. Vi taper, men en sølvmedalje er likevel et resultat vi er godt fornøyd med. Vi vant alle de ande kampene, sier Winther, som reiste oppover med et lag på 16 spillere.

Sølvjenter: SIL J16 tok en sølvmedalje under Nyttårsturneringa i Tromsø.

Sølvjenter: SIL J16 tok en sølvmedalje under Nyttårsturneringa i Tromsø. Foto:

15 kamper totalt

SIL J13 stilte med lag i både 13- og 14- årsklassen.

- Vi har valgt å dele inn i to 13-årslag, og så kjørte vi et av dem opp i J14-klassen for å få litt tøffere matching, sier trener for jentene, Kirsti Liland.

Det resulterte i en tredjeplass i både J13- og J14-klassen. I J13-klassen møtte SIL-jentene Alta IF og avsluttet bronsefinalen med en 8-5-seier. I J14-klassen måtte Tromsø HJ se seg slått etter en 13-5-seier til SIL.

- Det er bra nivå på jentene hele veien, og det er artig å møte lag man ikke spiller mot til vanlig. Vi hadde 15 kamper totalt, og kamper klokken 8 begge dagene, så det var slitne jenter som dro hjemover søndag, ler Liland.

SIL: SIL-jentene tok en imponerende tredjeplass i både J13- og J14- klassen.

SIL: SIL-jentene tok en imponerende tredjeplass i både J13- og J14- klassen. Foto:

Flere Vågan-lag

KIL G16 tapte semifinalen mot BUL 9-10, og møtte Tromsø HK i bronsjefinalen. Her vant KIL-guttene 10-7.

KIL J12 var også med i turneringa, og kom seg helt til en bronsefinale i A-sluttspillet. Her måtte de imidlertid se seg slått etter et 2-4-tap mot Lødingen.

KIL G12 stilte med to lag i turneringa, men kom seg ikke videre fra gruppespillet.

Midt på treet

- G16 Gravdal/Leknes/Blest endte på femteplass av totalt ni lag i klassen, forteller Stig Tore Benjaminsen.

- I gruppespillet ble det tap mot Alta og Bossekop, og seier over Landsås og Bravo. Dermed bar det ut i B-sluttspill hvor vi slo Alta 2 med tre mål og deretter vant finalen mot Landsås 13-12, fortsetter han.

Stig Tore Benjaminsen avslutter med å fortelle at nyttårsturneringen i Tromsø var både artig og lærerik for Gravdal/Leknes/Blest G16.

Leknes J14 og J16 var også på plass i nyttårsturneringa i håndball i Tromsø. Begge lagene vant bronsefinalen i C-sluttspillet.Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken