Gå til sidens hovedinnhold

Mundi (16) tatt ut til regional landslagssamling: – Jeg er storfornøyd

Artikkelen er over 2 år gammel

Richmond Freyr «Mundi» Alilin fra Kabelvåg IL er tatt ut til regional landslagssamling i Trondheim 18. desember.

16-åringen som går på NTG i Tromsø satser hardt på håndballen, og er både stolt og glad over at han er blitt lagt merke til av trenerteamet som har tatt ut troppen til samlingen i Trondheim.

– Jeg er storfornøyd med å ha blitt kalt inn. Jeg har jobbet veldig hardt for dette, og det er koselig å se at jeg er blitt lagt merke til, forteller Mundi, som spiller for Kabelvåg IL.

Vil bli proff

Hverdagen på NTG i Tromsø er travel. Med to treningsøkter daglig i tillegg til skolegang blir det ikke tid til så mye annet.

– Jeg trener omtrentlig 18 timer hver uke, og legger ned mye arbeid i dette. Håndball betyr veldig mye for meg, erkjenner han.

I Trondheim skal han sammen med spillere fra blant annet Bossekop, Bodø HK, Charlottenlund vise seg frem.

– Jeg skal spille min egen stil, og forhåpentligvis imponere de som skal se på. Det er viktig å ha det artig, og at jeg ikke stresser for mye, sier midtbacken.

Hva forventer du av samlingen?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Det er bare et par av de andre spillerne jeg har møtt tidligere. Jeg får sammenlignet meg selv med de andre og kjent på nivået. På sikt er målet mitt å bli profesjonell, men jeg må starte et sted, sier den talentfulle 16-åringen.

Stolt og glad

Trener for KIL G16 og stefar Sigurdur Sigurdsson er stolt og glad over at Mundi er tatt ut til landslagssamlingen.

– Han har jobbet hardt for dette. Han yter maksimalt på alle treninger han deltar på, i tillegg til at han driver mye egentrening. Etter at han kom inn på NTG har treningskulturen hans blitt helt annerledes. Nå gjelder det bare for ham å vise seg frem fra sin beste side, siger Sigurdsson.

Kommentarer til denne saken