LHK fikk ikke sin revansje mot BHK i helga

LHK G14: Leknes HG G14 med trenerne Simon Klevstad og Gjermund Vian.Alle foto: Eirik Eidissen

LHK G14: Leknes HG G14 med trenerne Simon Klevstad og Gjermund Vian.Alle foto: Eirik Eidissen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leknes G14 tapte med seks mål borte mot Bodø 2 tidligere i sesongen. Også på hjemmebane ble det seksmålstap.

DEL

For drøyt to måneder siden tapte Leknes 20–26 mot Bodø 2 i Bodø spektrum. Lørdag var det tid for revansje, håpet og trodde mange i Lekneshallen. Men slik gikk det ikke. Nok en gang gikk Leknes av banen med seksmålstap mot Bodø 2 – denne gang 16–22.

Irriterte

– Irriterende. Vi satte ikke sjansene, og det var ikke godt nok i forsvar når vi ble stressa. Vi kan bedre enn dette, sier Johannes Storheil som scoret tre mål og spilte godt i forsvar.

– Ja, irriterende. Men jeg synes at vi spilte en bra kamp i store perioder, i andre perioder leverte vi ikke bra. Det ble noe ujevnt, melder midtback og motor Fredrik Klevstad som signerte fire scoringer og i likhet med Johannes Storheil var god i forsvar.

Håpet om revansje sloknet da Bodø 2 gikk fra en 16–14 ledelse til en 20–14 ledelse siste halvdel av andre omgang, enes de raskt om.

Konsentrasjonen

– Da mistet guttene konsentrasjonen, og frustrasjonen bredte seg. Men i store deler av kampen synes jeg at laget leverte. Vi er i utvikling, ting tar tid når en stort sett er et første års G14-lag som skal øves opp i både forsvarsspill, angrepsmønstre og det å ta de riktige valgene, sier LHK-trener Simon Klevstad.

– Guttene er fysisk godt trent, det er ikke der det ligger. Det går på konsentrasjonen, det å miste fokus når det er tett og jevnt mot slutten av en kamp, fortsetter treneren som leder laget sammen med Gjermund Vian.

Håpet brast

Undertegnede støtter den analysen. Konsentrasjon ble erstattet av frustrasjon da håpet om revansje bleknet, fokus forsvant. Leknes G14 har en jobb å gjøre på det området.

På mange andre områder leverer laget. Mange gode enkeltspillere, mye bra kollektivt både forover og bakover i banen.

Senere på lørdagen tapte Leknes G14 15–21 mot Bodø 1 som de tapte 17–37 for i Bodø spektrum. Fin framgang med andre ord.

Leknes G14 ligger per i dag som nummer syv på tabellen av i alt ni lag.

Seier og uavgjort

Like etter oppgjøret Leknes G14-BHK 2 entret Blest J14-Stokmarknes parketten. Den kampen endte 16–14 til Blest-jentene.

Senere på dagen dreide det seg om Blest J14-Stokmarknes 2. Det oppgjøret endte 16–16.

Tre nye Blest-poeng, og opp fra syvende- til fjerdeplass på tabellen som teller i alt ti lag. Tolv poeng på ti kamper – fem seire, to uavgjort og tre tap står Blest J14 bokført med så langt sesongen 2016/2017.

Blest J14 trenes og ledes av Lill-Sonja Eilertsen og Trond Ketil Jørgensen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags