Spillere fra Leknes, Svolvær og Blest med felles mål

Spillere fra LHK, IL Blest og SIL født i 2004 møttes til samling i Våganhallen mandag og tirsdag.

Spillere fra LHK, IL Blest og SIL født i 2004 møttes til samling i Våganhallen mandag og tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Spillere fra håndballklubbene Leknes, Blest og Svolvær født i 2004 møttes mandag og tirsdag til treningssamling i Våganhallen i Svolvær. Målet er å kvalifisere seg til neste sesongs Bringserie.

DEL

Mange bruker vinterferien til å gå på skitur eller fly til varmere strøm, men for Lofotens mest ivrige håndballspillere født i 2004 er det bare en ting som gjelder: Trening.

Mandag kveld og tirsdag morgen var spillere fra de tre klubben samlet i Våganhallen i Svolvær for å terpe på ferdighetene. Tre av dem var Erika Hunnestad (LHK), Sofie Waage (IL Blest) og Linnea Thomassen (SIL).

– Vi er med for at vi ønsker å spille kvalifisering til Bringserien. I tillegg er det kult å få trene med spillere fra andre lag og få nye venner, smiler trekløveret.

Etter trening mandag ettermiddag gikk spillerne ut for å spise sammen, før de tilreisende fra Blest og Leknes overnattet hos SIL-spillerne.

– Det er veldig hyggelig og koselig. Mye bedre enn å sove over på en skole eller lignende, slår dem fast.

Koselig: Erika Hunnestad (LHK), Sofie Waage (IL Blest) og Linnea Thomassen (SIL) synes det er gøy å møte og bli kjent med spillere fra de andre klubbene i Lofoten.

Koselig: Erika Hunnestad (LHK), Sofie Waage (IL Blest) og Linnea Thomassen (SIL) synes det er gøy å møte og bli kjent med spillere fra de andre klubbene i Lofoten. Foto:

Skaper kjemi

Laget trenes av Kirsti Liland fra Svolvær IL og Lill-Sonja Eilertsen fra IL Blest.

– På disse samlingene har alle som ønsket det kunne være med. Vi har møttes til samlinger en gang i måneden etter at vi startet opp i høst. Dette er forberedelser til neste sesong hvor vi skal prøve oss på kvalik til Bringserien den 30. august. Det blir da spillere som er født i 2004 og 2003 som skal spille sammen, forklarer Liland.

Treneren mener det er viktig at spillerne møtes slik de har gjort i Svolvær for å knytte bånd.

– At vi får gjort slike sosiale ting sammen skaper kjemi i gruppa, og det er veldig viktig. At de blir trygge på hverandre er flott, poengterer hun.

Bedre forberedt

Fjorårets Bringserie kom «plutselig» på laget fra Lofoten, forteller Liland.

– Vi meldte på lag rett før fristen gikk ut, uten å snakke med jentene først. Det ble lite tid til forberedelser. Det ønsker vi å gjøre noe med neste sesong. Vi skal bruke lang tid på å trene oss opp. Ser vi bort fra resultatene denne sesongen har det vært en fin sesong. Alle som har vært med har utviklet seg.

Hva tenker du om 2004-kullet dere trener her nå?

– Det er mange flinke spillere, og et godt og jevnt kull. Det er ingen stjerner, men mange jevngode som vil gi god bredde i laget. Vi savner noen flere venstrehendte spillere, men slik er det ofte.

Hvis laget ikke skulle klare å kvalifisere seg til neste sesongs Bringserie vil trenerne gjøre som forrige sesong og melde på lag i toppserien.

– Det er et godt tilbud til et samarbeidslag. Slik kan vi få samkjørt og samlet de som vil mest med håndballen, sier Liland.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags